Denizli AGD ABD’li Müslüman Muhammed Ali Kılay’ı Unutmadı

DENİZLİ 05.06.2019 - 22:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli AGD ABD’li Müslüman Muhammed Ali Kılay’ı Unutmadı

Denizli Anadolu Gençlik Derneği (AGD) şubesi 3 Haziran 2016'da 74 yaşında vefat eden Muhammed Ali, yaptığı spordan çok Müslüman oluşu ve oluşturduğu etki ile zihinlerde yer edinmişti. Vefatının sene- devriyesinde unutulmadı.   3 Haziran 2016'da 74 yaşında vefat eden Muhammed Ali, yaptığı spordan çok Müslüman oluşu ve oluşturduğu etki ile zihinlerde yer edinmişti. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi’de Vefatının sene- devriyesinde unutmadı.  Amerikalı Müslüman Boksör Muhammed Ali Kılay'ın vefatının sene-i devriyesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.   Mesajda şu ifadelere yer verildi; Ünvan maçı için gittiği Londra'da Otel lobisinde gördüğü kişi ona doğru yönelerek sarıldı. Hayatında unutamadığı o anı "İlk kez bir beyaz bana sarıldı" diyerek dile döktü. Daha sonra o beyaz ile İstanbul'a geldi ve Sultanahmet'te cuma namazını kıldı. Rahmetli Prof.Dr Necmettin Erbakan ile Sultanahmet'i dolduran on binlerce kişiye seslendi..Ülkesinde ırkçılığın tavan yaptığı zamanlardı. Türkiye'de müslümanların kendisini muhabbetle bağrına basmaları karşısında göz yaşlarını tutamıyordu.  Belkide hayatının özeti şu cümle olacaktı Muhammed Ali'nin, "Allah'tan zenginlik istedim bana İslamı verdi" İnna lillahi ve inna ileyhi raciun! Vefatının sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyoruz.  Allah rahmet eylesin.  

Denizli Anadolu Gençlik Derneği (AGD) şubesi 3 Haziran 2016'da 74 yaşında vefat eden Muhammed Ali, yaptığı spordan çok Müslüman oluşu ve oluşturduğu etki ile zihinlerde yer edinmişti. Vefatının sene- devriyesinde unutulmadı.

 

3 Haziran 2016'da 74 yaşında vefat eden Muhammed Ali, yaptığı spordan çok Müslüman oluşu ve oluşturduğu etki ile zihinlerde yer edinmişti. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi’de Vefatının sene- devriyesinde unutmadı.  Amerikalı Müslüman Boksör Muhammed Ali Kılay'ın vefatının sene-i devriyesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Mesajda şu ifadelere yer verildi; Ünvan maçı için gittiği Londra'da Otel lobisinde gördüğü kişi ona doğru yönelerek sarıldı. Hayatında unutamadığı o anı "İlk kez bir beyaz bana sarıldı" diyerek dile döktü. Daha sonra o beyaz ile İstanbul'a geldi ve Sultanahmet'te cuma namazını kıldı. Rahmetli Prof.Dr Necmettin Erbakan ile Sultanahmet'i dolduran on binlerce kişiye seslendi..Ülkesinde ırkçılığın tavan yaptığı zamanlardı. Türkiye'de müslümanların kendisini muhabbetle bağrına basmaları karşısında göz yaşlarını tutamıyordu. 
Belkide hayatının özeti şu cümle olacaktı Muhammed Ali'nin, "Allah'tan zenginlik istedim bana İslamı verdi" İnna lillahi ve inna ileyhi raciun! Vefatının sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyoruz. 
Allah rahmet eylesin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.