Denizli AkParti İl Başkanı Necip Filiz "Öyle bir savaş ki dünya tarihinde eşi görülmemiştir."

GÜNDEM 18.03.2017 - 11:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli AkParti İl Başkanı Necip Filiz "Öyle bir savaş ki dünya tarihinde eşi görülmemiştir."

Çanakkale Zaferi ve Çanakkale şehitlerimiz, toplumsal hafızamızda şanlı tarihimize dair silinmeyen ve silinmesi asla mümkün olmayan olaylardan biridir

  Çanakkale'de yaşananlar, bir milletin bağımsızlığa olan inancının tüm dünya milletlerine ve devletlerine haykırışının vücut bulmasıdır..   Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin, çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır. Bu milletin var olma kavgası, kaygısıdır. Bu milletin esir edilemeyeceğinin anlaşılması, bağımsızlık duygusu, yedi düvele karşı azmidir. Öyle bir savaş ki dünya tarihinde eşi görülmemiştir. Çanakkale yokluklar içinde bir vatan müdafaasının, bir milletin nasıl şahlandıracağının eşsiz ispatıdır. Çanakkale , vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Ölmek için siperden sipere atlayarak ellerinde Kuran- ı Kerim, dudaklarında tekbir ve kelime-i şehadet naraları ile şehadet şerbetini içerek, 'Çanakkale'nin Geçilemeyeceğini' ispat edenlerin zaferidir.                                                                                                                     Bu başarı değerli vatan şairi Mehmet Akif'in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır.   Milletimizin kalbine hançer saplamayı kafasına koymuş dönemin düşmanları bundan 102 yıl önce 18 mart 1915’de Çanakkale Boğazından geçmeye çalışmışlardır. Ancak bu şer odakları, karşılarında hiç ummadıkları, çelik gibi bir irade ile karşılaşmışlardır. Milletimiz o gün, orada gösterdiği insanüstü mücadele ile sadece Türk tarihini değil dünya tarihini de değiştirmişlerdir. Tüm dünyaya kutsal sayılan değerler nasıl korunur öğretmişlerdir. Bu mücadele içinde vatanımızı zapt etmeye gelenlerin yaralarını dahi sararak aynı zamanda bir insanlık dersi vermişlerdir. Dolayısıyla Çanakkale Zaferi’nin özellikle genç nesillere çok iyi anlatılması gerekmektedir. Bu bizim şehitlerimize borcumuzdur. Tarihin bilinmesi de ayrıca geleceğimizin teminatıdır.   Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir.   Türk milletinin birlikte yaşama iradesi ve refleksi, vatana bağlılık, bayrak aşkı, hür ve bağımsız yaşama isteği, vatanın bölünmez bütünlüğünün devam arzusu; doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi- Sünni, Müslim gayrı Müslim gibi tasnif edici, ayrımcı, ötekileştirme, ayrıştırma ve dışlayıcı tutum ve davranışları ret ederek, Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her döneminde her zorluğu yenecek güç ve kudretteyiz     Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle; Özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. 
Çanakkale Zaferi ve Çanakkale şehitlerimiz, toplumsal hafızamızda şanlı tarihimize dair silinmeyen ve silinmesi asla mümkün olmayan olaylardan biridir

 

Çanakkale'de yaşananlar, bir milletin bağımsızlığa olan inancının tüm dünya milletlerine ve devletlerine haykırışının vücut bulmasıdır..

 

Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin, çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır. Bu milletin var olma kavgası, kaygısıdır. Bu milletin esir edilemeyeceğinin anlaşılması, bağımsızlık duygusu, yedi düvele karşı azmidir. Öyle bir savaş ki dünya tarihinde eşi görülmemiştir. Çanakkale yokluklar içinde bir vatan müdafaasının, bir milletin nasıl şahlandıracağının eşsiz ispatıdır. Çanakkale , vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Ölmek için siperden sipere atlayarak ellerinde Kuran- ı Kerim, dudaklarında tekbir ve kelime-i şehadet naraları ile şehadet şerbetini içerek, 'Çanakkale'nin Geçilemeyeceğini' ispat edenlerin zaferidir.
                                                                                                                 

 

Bu başarı değerli vatan şairi Mehmet Akif'in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır.   Milletimizin kalbine hançer saplamayı kafasına koymuş dönemin düşmanları bundan 102 yıl önce 18 mart 1915’de Çanakkale Boğazından geçmeye çalışmışlardır. Ancak bu şer odakları, karşılarında hiç ummadıkları, çelik gibi bir irade ile karşılaşmışlardır. Milletimiz o gün, orada gösterdiği insanüstü mücadele ile sadece Türk tarihini değil dünya tarihini de değiştirmişlerdir. Tüm dünyaya kutsal sayılan değerler nasıl korunur öğretmişlerdir. Bu mücadele içinde vatanımızı zapt etmeye gelenlerin yaralarını dahi sararak aynı zamanda bir insanlık dersi vermişlerdir. Dolayısıyla Çanakkale Zaferi’nin özellikle genç nesillere çok iyi anlatılması gerekmektedir. Bu bizim şehitlerimize borcumuzdur. Tarihin bilinmesi de ayrıca geleceğimizin teminatıdır.

 

Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir.

 

Türk milletinin birlikte yaşama iradesi ve refleksi, vatana bağlılık, bayrak aşkı, hür ve bağımsız yaşama isteği, vatanın bölünmez bütünlüğünün devam arzusu; doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi- Sünni, Müslim gayrı Müslim gibi tasnif edici, ayrımcı, ötekileştirme, ayrıştırma ve dışlayıcı tutum ve davranışları ret ederek, Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her döneminde her zorluğu yenecek güç ve kudretteyiz

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle; Özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.