Denizli AkParti Milletveli Özkan "Türk Siyaseti Millileşeçek"

SİYASET 16.03.2017 - 13:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli AkParti Milletveli Özkan "Türk Siyaseti Millileşeçek"

AK Parti Denizli Milletvekili Avukat Cahit ÖZKAN 16 Nisanda oylanacak anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖZKAN, yapılacak değişiklik ile Türk siyasetinde Millileşmenin sağlanacağını, yeni sistemde iktidar olmak isteyen her siyasi görüşün, kucaklayıcı ve birleştirici bir bakış açısına sahip olma zorunluluğu olacağını belirtti.   CHP'nin milli bir siyaset yapmadığını söyleyen ÖZKAN; "Hiçbir zaman bu milletin tarihsel medeniyet algısıyla, geçmişiyle, heyecanıyla, coşkusuyla aynı istikamette yer almayan CHP anayasa değişikliğine EVET demeyerek bizi şaşırtmıyor. Ama bu anayasal düzenlemeyle göreceksiniz ki Türk siyasetinde millileşme sağlanacak. İktidar olmak isteyen her siyasi görüş, halkın en az yüzde ellisini kucaklayacak, birleştirici bir siyaset yürütmek zorunda olacak. 'İktidar olmasam da iktidarımı sürdürürüm' anlayışı son bulacak. Artık küçülerek değil, kucaklayarak, birleştirerek, eklemlenerek büyüyen bir siyasi anlayışın hayata geçtiğini göreceğiz." dedi.   CHP'nin mevcut tutumunu eleştiren Milletvekili ÖZKAN; "Normalde bir muhalefet partisi her yapılan seçimde potansiyel hükümet olma, iktidar olma adayıdır. Ama CHP ana muhalefet partisi olmasına rağmen, hiçbir seçimde iktidar adayı olmuyor.    Çünkü CHP şu anki Türkiye'nin mevcut düzeninde, bürokratik, oligarşik, vesayetçi anayasal düzenin iktidarını temsil ediyor. Bu güne kadar AK Parti olarak yapmaya çalıştığımız kamu yönetimi reformu, anayasal özgürlükleri ve demokrasiyi güçlendiren düzenlemelerin tamamında CHP hep HAYIR bloğunun içerisinde yer aldı. Çünkü mevcut düzen CHP nin işine geliyor. 'Ben bu düzen içerisinde iktidarımı, hükümet olmasam da sürdürebiliyorum.' diyor. Onun için CHP bu düzen değişmesin istiyor." ifadelerini kullandı.
AK Parti Denizli Milletvekili Avukat Cahit ÖZKAN 16 Nisanda oylanacak anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖZKAN, yapılacak değişiklik ile Türk siyasetinde Millileşmenin sağlanacağını, yeni sistemde iktidar olmak isteyen her siyasi görüşün, kucaklayıcı ve birleştirici bir bakış açısına sahip olma zorunluluğu olacağını belirtti.

 

CHP'nin milli bir siyaset yapmadığını söyleyen ÖZKAN; "Hiçbir zaman bu milletin tarihsel medeniyet algısıyla, geçmişiyle, heyecanıyla, coşkusuyla aynı istikamette yer almayan CHP anayasa değişikliğine EVET demeyerek bizi şaşırtmıyor. Ama bu anayasal düzenlemeyle göreceksiniz ki Türk siyasetinde millileşme sağlanacak. İktidar olmak isteyen her siyasi görüş, halkın en az yüzde ellisini kucaklayacak, birleştirici bir siyaset yürütmek zorunda olacak. 'İktidar olmasam da iktidarımı sürdürürüm' anlayışı son bulacak. Artık küçülerek değil, kucaklayarak, birleştirerek, eklemlenerek büyüyen bir siyasi anlayışın hayata geçtiğini göreceğiz." dedi.

 

CHP'nin mevcut tutumunu eleştiren Milletvekili ÖZKAN; "Normalde bir muhalefet partisi her yapılan seçimde potansiyel hükümet olma, iktidar olma adayıdır. Ama CHP ana muhalefet partisi olmasına rağmen, hiçbir seçimde iktidar adayı olmuyor.

 

 Çünkü CHP şu anki Türkiye'nin mevcut düzeninde, bürokratik, oligarşik, vesayetçi anayasal düzenin iktidarını temsil ediyor. Bu güne kadar AK Parti olarak yapmaya çalıştığımız kamu yönetimi reformu, anayasal özgürlükleri ve demokrasiyi güçlendiren düzenlemelerin tamamında CHP hep HAYIR bloğunun içerisinde yer aldı. Çünkü mevcut düzen CHP nin işine geliyor. 'Ben bu düzen içerisinde iktidarımı, hükümet olmasam da sürdürebiliyorum.' diyor. Onun için CHP bu düzen değişmesin istiyor." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.