Denizli aromatik ve tıbbi bitki üretiminde pilot bölge seçildi

EKONOMİ 23.09.2018 - 14:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli aromatik ve tıbbi bitki üretiminde pilot bölge seçildi

Denizli’de yetişen ve tescillenen 7 yeni aromatik ve tıbbi bitki tohumu arasında yer alan 7 tür dağ çayının üretimi için Denizli pilot bölge seçildi.   Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nce yerli tohum üretme çalışmaları kapsamında geliştirilerek bu yıl tescil edilen 7 yeni tıbbi ve aromatik bitki tohumunun arasında yer alan Dağ Çayı’nın üretimi için Denizli Pilot Bölge seçildi.     Ege Tarımsal Kalkınma araştırma Enstitüsü tarafından sürdürülen yerli tohum üretme çalışmaları kapsamında ıslah edilen kekik, tıbbi adaçayı, Anadolu Adaçayı, oğulotu dağ çayı, şevketi bostan ve ekinezya türlerinde 7 yeni tıbbi ve aromatik bitki tescillenerek üreticilerin kullanımına sunuldu.     Denizli ise Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Şubesi tarafından dağ çayının üretimi için pilot bölge seçildi. Yetkililer bundan sonraki aşamada ise tüketici ve sanayicinin taleplerine göre bitkinin üretim alanlarının genişlemesi yönüne gidileceğini belirtti.  

Denizli’de yetişen ve tescillenen 7 yeni aromatik ve tıbbi bitki tohumu arasında yer alan 7 tür dağ çayının üretimi için Denizli pilot bölge seçildi.

 

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nce yerli tohum üretme çalışmaları kapsamında geliştirilerek bu yıl tescil edilen 7 yeni tıbbi ve aromatik bitki tohumunun arasında yer alan Dağ Çayı’nın üretimi için Denizli Pilot Bölge seçildi.

 

 

Ege Tarımsal Kalkınma araştırma Enstitüsü tarafından sürdürülen yerli tohum üretme çalışmaları kapsamında ıslah edilen kekik, tıbbi adaçayı, Anadolu Adaçayı, oğulotu dağ çayı, şevketi bostan ve ekinezya türlerinde 7 yeni tıbbi ve aromatik bitki tescillenerek üreticilerin kullanımına sunuldu.

 

 

Denizli ise Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Şubesi tarafından dağ çayının üretimi için pilot bölge seçildi. Yetkililer bundan sonraki aşamada ise tüketici ve sanayicinin taleplerine göre bitkinin üretim alanlarının genişlemesi yönüne gidileceğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.