Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevinden yapılan eserler sergilendi

SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2017 - 14:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevinden yapılan eserler sergilendi

Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevinde kalan hükümlü kadınların yaptığı eserler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sergilendi.

Türkiye’nin en büyük açık kadın cezaevi olan Bozkurt Kadın Açık Cezaevindeki yaklaşık 200 hükümlü kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde eserlerini sergiledi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle cezaevi içinde açılan sabun, rolyef, resim, pastamutfak, yağlı boya, mum, tekstil kurslarını başarıyla tamamlayan hükümlü kadınların eserleri bir alışveriş merkezinde açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu.      Serginin açılış törenine Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erdil, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Ünal Yalçınkaya, Bozkurt Kadın Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Meltem Babaoğlu, hakimler, savcılar, cezaevi izleme kurulu üyeleri, daire müdürleri ve misafirler katıldı.   "Tahliye olan iki mahkum kurslarda öğrendikleri bilgiler sayesinde işletme açtı" Programın açılış konuşmasını yapan Bozkurt Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Meltem Babaoğlu, hükümlülerin üretime katkıda bulunmalarından duyduğu memnuniyeti anlattı. Babaoğlu, düzenledikleri kurslarla meslek öğrenen kadınların aile içinde güçlü birer sosyal birey olduklarını ifade etti. Cezaevinden çıkan kadınların sosyal yaşama ayak uydurma konusunda sorun yaşamaması için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Babaoğlu, kadınların kendi ayakları üzerinde durmasını istediklerini, hükümlülere yönelik kursların devam edeceğini belirtti.     Cezaevi içinde okuma yazma bilmeyenlere yönelik eğitim verildiğini kaydeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, eğitimini yarıda bırakmış mahkumlar için de olanak tanındığını kaydetti. Bozkurt Cezaevinin yurt dışına tekstil ürünleri sattığını bir kez daha hatırlatan Alper tahliye olan iki mahkumun, kurslarda öğrendikleri bilgiler sayesinde bir işletme açarak kendi ayakları üzerinde durduğunu anlattı. Alper, "Bunlar bizim insanlarımız. Bu insanlar toplumla yeniden buluşturulabilmeli. Kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamalıyız" dedi. Vali Ahmet Altıparmak kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlar için kursların önemine dikkat çekti ve sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.     Açılış töreninde sunulan pasta ve keklerin de dışarıdan satın alınmak yerine mahkumlar tarafından hazırlandığı belirtildi.     Protokol üyeleri daha sonra alışveriş merkezinin içinde kurulan sergi alanında kadınların yaptığı eserleri inceledi. Sergide çeşitli el işlerinin yanı sıra süs eşyaları, eski tekstil makineleri, tekstil ürünleri, yağlıboya eserler sergilendi.
Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevinde kalan hükümlü kadınların yaptığı eserler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sergilendi.

Türkiye’nin en büyük açık kadın cezaevi olan Bozkurt Kadın Açık Cezaevindeki yaklaşık 200 hükümlü kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde eserlerini sergiledi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle cezaevi içinde açılan sabun, rolyef, resim, pastamutfak, yağlı boya, mum, tekstil kurslarını başarıyla tamamlayan hükümlü kadınların eserleri bir alışveriş merkezinde açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu. 

 

 


Serginin açılış törenine Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erdil, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Ünal Yalçınkaya, Bozkurt Kadın Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Meltem Babaoğlu, hakimler, savcılar, cezaevi izleme kurulu üyeleri, daire müdürleri ve misafirler katıldı.

 



"Tahliye olan iki mahkum kurslarda öğrendikleri bilgiler sayesinde işletme açtı"
Programın açılış konuşmasını yapan Bozkurt Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Meltem Babaoğlu, hükümlülerin üretime katkıda bulunmalarından duyduğu memnuniyeti anlattı. Babaoğlu, düzenledikleri kurslarla meslek öğrenen kadınların aile içinde güçlü birer sosyal birey olduklarını ifade etti. Cezaevinden çıkan kadınların sosyal yaşama ayak uydurma konusunda sorun yaşamaması için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Babaoğlu, kadınların kendi ayakları üzerinde durmasını istediklerini, hükümlülere yönelik kursların devam edeceğini belirtti.

 

 


Cezaevi içinde okuma yazma bilmeyenlere yönelik eğitim verildiğini kaydeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, eğitimini yarıda bırakmış mahkumlar için de olanak tanındığını kaydetti. Bozkurt Cezaevinin yurt dışına tekstil ürünleri sattığını bir kez daha hatırlatan Alper tahliye olan iki mahkumun, kurslarda öğrendikleri bilgiler sayesinde bir işletme açarak kendi ayakları üzerinde durduğunu anlattı. Alper, "Bunlar bizim insanlarımız. Bu insanlar toplumla yeniden buluşturulabilmeli. Kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamalıyız" dedi.
Vali Ahmet Altıparmak kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlar için kursların önemine dikkat çekti ve sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 


Açılış töreninde sunulan pasta ve keklerin de dışarıdan satın alınmak yerine mahkumlar tarafından hazırlandığı belirtildi.

 

 


Protokol üyeleri daha sonra alışveriş merkezinin içinde kurulan sergi alanında kadınların yaptığı eserleri inceledi. Sergide çeşitli el işlerinin yanı sıra süs eşyaları, eski tekstil makineleri, tekstil ürünleri, yağlıboya eserler sergilendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.