Denizli Buldan Belediyesi 'Haberler Gerçeği Yansıtmıyor'

GÜNDEM 17.07.2019 - 15:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Buldan Belediyesi 'Haberler Gerçeği Yansıtmıyor'

Denizli'de yerel internet haber sitelerinde ve ulusal sitelerde yayınlanan İHA kaynaklı  “Buldan'da toplanmayan çöpler, hastalıklara davetiye çıkartıyor” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Şu anda 4 adet çöp toplama aracı ile her gün düzenli saat 4.00 ile 12.00 arası çöpler toplanıyor” dedi.   Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, göreve geldikleri günden itibaren çöplerin düzenli olarak toplanmasıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.  İHA’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde çöplerin günlerce toplanmadığı, belediyenin 3 adet çöp toplama aracının olduğu ve birinin kaza yaptığı için çalışmadığı yönündeki haberinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Başkan Şevik, “ Şu anda belediyemize ait 4 adet çöp toplama aracı var ve 4’üde çalışıyor. Kaza yapan aracımızın yerine hemen bir yenisini kiraladık. Ayrıca 5. çöp toplama aracımızı, önümüzdeki hafta içerisinde Belediyemize kazandırmış olacağız” dedi.   CUMHURİYET MAHALLESİ PİLOT BÖLGE Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çöp konteynerlerinin sayısının vatandaşların şikayeti üzerine 6’dan 2’ye düşürüldüğünü dikkat çeken Başkan Şevik, “O bölgede çöplerin toplanmadığı yönündeki iddialar doğru değil.  Çöpler düzenli olarak her gün sabah saatlerinde toplanıyor. Fotoğraflar ne zaman ve hangi saatte çekildi bilmiyorum. Ama gün içerisinde hiçbir mahallemizde çöp konteynerlerinin çevresinde böyle bir görüntüye rastlanmamıştır. Bu haber, belediyemizin en zor biriminde çalışan temizlik işçisi arkadaşlarımızın hakkını yemek ve emeklerine yapılan bir saygısızlıktır” diye konuştu.   Şevik ayrıca, Buldan’da çöp poşeti uygulamasına geçmek istediklerini de belirterek “Çöp poşet uygulamasında Cumhuriyet Mahallemizi pilot mahalle ilan ettik.  Mahalle sakinlerini tek tek dolaşıp çöplerini dışarı çıkarma saatleri ve teknikleri ile ilgili bilgilendireceğiz. Ekiplerimiz, her gün düzenli olarak sabah 07.00-09.00 ile 11.00 saatleri çöpleri bulunduğu yerden alacak.  İlçemizin, yaşanabilir ve temiz çevresini sürekli kılmak, doğasını korumak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak amacıyla başlattığımız uygulamayı ilçe geneline yaymak istiyoruz” diye konuştu.  

Denizli'de yerel internet haber sitelerinde ve ulusal sitelerde yayınlanan İHA kaynaklı  “Buldan'da toplanmayan çöpler, hastalıklara davetiye çıkartıyor” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Şu anda 4 adet çöp toplama aracı ile her gün düzenli saat 4.00 ile 12.00 arası çöpler toplanıyor” dedi.

 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, göreve geldikleri günden itibaren çöplerin düzenli olarak toplanmasıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.  İHA’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde çöplerin günlerce toplanmadığı, belediyenin 3 adet çöp toplama aracının olduğu ve birinin kaza yaptığı için çalışmadığı yönündeki haberinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Başkan Şevik, “ Şu anda belediyemize ait 4 adet çöp toplama aracı var ve 4’üde çalışıyor. Kaza yapan aracımızın yerine hemen bir yenisini kiraladık. Ayrıca 5. çöp toplama aracımızı, önümüzdeki hafta içerisinde Belediyemize kazandırmış olacağız” dedi.

 

CUMHURİYET MAHALLESİ PİLOT BÖLGE

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çöp konteynerlerinin sayısının vatandaşların şikayeti üzerine 6’dan 2’ye düşürüldüğünü dikkat çeken Başkan Şevik, “O bölgede çöplerin toplanmadığı yönündeki iddialar doğru değil.  Çöpler düzenli olarak her gün sabah saatlerinde toplanıyor. Fotoğraflar ne zaman ve hangi saatte çekildi bilmiyorum. Ama gün içerisinde hiçbir mahallemizde çöp konteynerlerinin çevresinde böyle bir görüntüye rastlanmamıştır. Bu haber, belediyemizin en zor biriminde çalışan temizlik işçisi arkadaşlarımızın hakkını yemek ve emeklerine yapılan bir saygısızlıktır” diye konuştu.

 

Şevik ayrıca, Buldan’da çöp poşeti uygulamasına geçmek istediklerini de belirterek “Çöp poşet uygulamasında Cumhuriyet Mahallemizi pilot mahalle ilan ettik.  Mahalle sakinlerini tek tek dolaşıp çöplerini dışarı çıkarma saatleri ve teknikleri ile ilgili bilgilendireceğiz. Ekiplerimiz, her gün düzenli olarak sabah 07.00-09.00 ile 11.00 saatleri çöpleri bulunduğu yerden alacak.  İlçemizin, yaşanabilir ve temiz çevresini sürekli kılmak, doğasını korumak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak amacıyla başlattığımız uygulamayı ilçe geneline yaymak istiyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.