Denizli Büyükşehir Belediyesi atık pil eğitim semineri düzenledi

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2017 - 14:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Büyükşehir Belediyesi atık pil eğitim semineri düzenledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik "Atık Pil Eğitim Semineri" düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, TAP işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik "Atık Pil Eğitim Semineri" düzenledi. Bir süre önce ilçelerde başlattığı eğitimleri tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, merkezde ise son semineri Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirdi. Seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, TAP Proje Sorumlusu Diyem Özer ile eğitimciler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, atık pillerin toplanmasının önemine değinerek, bugüne kadar konuyla ilgili toplumun birçok kesimine yönelik konferans ve eğitimler düzenlediklerini söyledi.   Hedef 6 bin kilogram atık pil Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında Denizli’de toplam 5 bin 280 kilogram atık pil toplandığını ve 2017 yılındaki hedeflerinin 6 bin kilogram olduğunu belirterek, "Çevre konusunda başarılı çalışmalarımız devam ediyor, bu konuda ödüller aldığımızı da biliyorsunuz. Bu konudaki bakış açımızı siz değerli eğitmenlerimizin sayesinde ilçelerdeki öğrencilerimize de yayacağız” dedi. Basit bir enerji kaynağı olan pil içindeki ağır metal atıklarının çevreye çok ciddi zararı olduğuna dikkati çeken Gökoğlan, “Atık pil hem kaynak sularımızı hem de topraklarımızı ciddi derecede kirletiyor. Sizlere dağıttığımız atık pil kutularını ve broşürleri okullarınıza yerleştirerek çevremizi kirleten bu materyalleri toplayabiliriz. Bu şekilde hep beraber çevre temizliğine katkıda bulunabiliriz. Ben sizlere hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Pilleri sıcaktan uzak tutun TAP Proje Sorumlusu Diyem Özer ise pillerin kullanımı ve çevreye zararları ile ilgili bir sunum yaptı. Özer, “Piller günlük hayatımızın kaçınılmaz bir parçasıdır. Hizmet ömrünü tamamladıktan sonra atarız. Ancak pillerin atık hale geldikten sonra da reaksiyonu devam eder. Sıcaklık pilin içindeki kimyasal reaksiyonu artırır. Bu nedenle pillerimizi sıcaktan uzak tutmalıyız. Hayatımızın vazgeçilmezi olan pillerin çevre felaketine sebep olmasını engellemek istiyorsak diğer atıklardan ayrı toplayıp pil toplama kutularına bırakmalıyız" dedi. Sunumun ardından seminere katılan eğitimcilere atık pil ile ilgili broşür, eğitim CD’leri ve atık pil toplama kutuları verildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik "Atık Pil Eğitim Semineri" düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, TAP işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik "Atık Pil Eğitim Semineri" düzenledi. Bir süre önce ilçelerde başlattığı eğitimleri tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, merkezde ise son semineri Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirdi. Seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, TAP Proje Sorumlusu Diyem Özer ile eğitimciler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, atık pillerin toplanmasının önemine değinerek, bugüne kadar konuyla ilgili toplumun birçok kesimine yönelik konferans ve eğitimler düzenlediklerini söyledi.

 



Hedef 6 bin kilogram atık pil


Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında Denizli’de toplam 5 bin 280 kilogram atık pil toplandığını ve 2017 yılındaki hedeflerinin 6 bin kilogram olduğunu belirterek, "Çevre konusunda başarılı çalışmalarımız devam ediyor, bu konuda ödüller aldığımızı da biliyorsunuz. Bu konudaki bakış açımızı siz değerli eğitmenlerimizin sayesinde ilçelerdeki öğrencilerimize de yayacağız” dedi. Basit bir enerji kaynağı olan pil içindeki ağır metal atıklarının çevreye çok ciddi zararı olduğuna dikkati çeken Gökoğlan, “Atık pil hem kaynak sularımızı hem de topraklarımızı ciddi derecede kirletiyor. Sizlere dağıttığımız atık pil kutularını ve broşürleri okullarınıza yerleştirerek çevremizi kirleten bu materyalleri toplayabiliriz. Bu şekilde hep beraber çevre temizliğine katkıda bulunabiliriz. Ben sizlere hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Pilleri sıcaktan uzak tutun
TAP Proje Sorumlusu Diyem Özer ise pillerin kullanımı ve çevreye zararları ile ilgili bir sunum yaptı. Özer, “Piller günlük hayatımızın kaçınılmaz bir parçasıdır. Hizmet ömrünü tamamladıktan sonra atarız. Ancak pillerin atık hale geldikten sonra da reaksiyonu devam eder. Sıcaklık pilin içindeki kimyasal reaksiyonu artırır. Bu nedenle pillerimizi sıcaktan uzak tutmalıyız. Hayatımızın vazgeçilmezi olan pillerin çevre felaketine sebep olmasını engellemek istiyorsak diğer atıklardan ayrı toplayıp pil toplama kutularına bırakmalıyız" dedi. Sunumun ardından seminere katılan eğitimcilere atık pil ile ilgili broşür, eğitim CD’leri ve atık pil toplama kutuları verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.