Denizli Büyükşehir Belediyesi milyonlarca fidanı toprakla buluşturdu

YAŞAM 21.03.2017 - 14:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Büyükşehir Belediyesi milyonlarca fidanı toprakla buluşturdu

Daha yeşil bir Denizli için bugüne kadar milyonlarca fidanı toprakla buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Ağaç Dikim Günleri" düzenledi.

Teleferik alt istasyonunda 1.000’den fazla fidanın toprakla buluştuğu törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimiz havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla başka illere, başka ülkelere örnek olmaya devam edecek” dedi.     Denizli Büyükşehir Belediyesi daha yeşil bir Denizli için her yıl düzenlediği ağaçlandırma seferberliğini bu yılda sürdürüyor. Bugüne kadar milyonlarca fidanı toprakla buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Ağaç Dikim Günleri” düzenledi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ilk tören, Bağbaşı Kent Ormanı yakınlarındaki teleferik alt istasyonunun bulunduğu alanda gerçekleştirildi. Yaklaşık 1.000’den fazla fidanın toprakla buluştuğu törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Vekili Erol Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, davetliler ve öğrenciler katıldı.     “Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var”   Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, “Bugün 1000'in üzerinde ağacımızı toprakla buluşturacağız. Onlar, siz sevgili çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Siz büyüdüğünüzde o ağaçlar da büyümüş olacak. Ağaçlar, siz büyürken nefes aldığınız soluduğunuz o güzel havayı sağlayacak. O yüzden ağaçlarımıza iyi bakmamız, iyi korumamız gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz, 1 fazla ağaç nasıl dikeriz, mevcut ağaçları nasıl koruruz, üzerine ne koyabiliriz onun derdindeyiz. Şu anda Denizli’de kişi başı yeşil alan 13 metrekare. Bu oran Avrupa standartlarına göre 8 metrekaredir. Bugün Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var” dedi. Denizli’nin yüzde 48’inin orman olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Bu Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerinde bir rakam. Güzel bir şehirde yaşıyoruz, çevreci bir şehirde yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra bizim hedefimiz daha iyiye daha güzele gitmek” diye konuştu.     “Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz”   Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada örnek şehir oluncaya kadar, parmakla gösterilinceye kadar, tüm insanlarımızın temiz su ve temiz havayla daha fazla buluşması adına ne yapılması gerekiyorsa hiç bir masraftan kaçınmadan çalışacağız. Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Hayatın olmazsa olmazını sağlayan temiz su ve temiz hava için ağaçlarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkacağız.” Denizli’nin en çevreci ve en temiz şehir ödüllerini aldığını hatırlatan Başkan Zolan, “Denizlimiz havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla başka illere, başka ülkelere örnek olmaya devam edecek. Ben katılımlarınız için herkese çok teşekkür ediyorum. Her bir fidan bugün toprakla buluştuğunda geleceğimize atılan bir güzellik olacak. Çocuklar bu fidanlar sizlerle birlikte büyüyecek o güzelliği sizlerle birlikte hep beraber yaşayacağız” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler fidanları toprakla buluşturdu.  
Daha yeşil bir Denizli için bugüne kadar milyonlarca fidanı toprakla buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Ağaç Dikim Günleri" düzenledi.

Teleferik alt istasyonunda 1.000’den fazla fidanın toprakla buluştuğu törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimiz havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla başka illere, başka ülkelere örnek olmaya devam edecek” dedi.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi daha yeşil bir Denizli için her yıl düzenlediği ağaçlandırma seferberliğini bu yılda sürdürüyor. Bugüne kadar milyonlarca fidanı toprakla buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Ağaç Dikim Günleri” düzenledi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ilk tören, Bağbaşı Kent Ormanı yakınlarındaki teleferik alt istasyonunun bulunduğu alanda gerçekleştirildi. Yaklaşık 1.000’den fazla fidanın toprakla buluştuğu törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Vekili Erol Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

 

“Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var”

 

Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, “Bugün 1000'in üzerinde ağacımızı toprakla buluşturacağız. Onlar, siz sevgili çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Siz büyüdüğünüzde o ağaçlar da büyümüş olacak. Ağaçlar, siz büyürken nefes aldığınız soluduğunuz o güzel havayı sağlayacak. O yüzden ağaçlarımıza iyi bakmamız, iyi korumamız gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz, 1 fazla ağaç nasıl dikeriz, mevcut ağaçları nasıl koruruz, üzerine ne koyabiliriz onun derdindeyiz. Şu anda Denizli’de kişi başı yeşil alan 13 metrekare. Bu oran Avrupa standartlarına göre 8 metrekaredir. Bugün Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var” dedi. Denizli’nin yüzde 48’inin orman olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Bu Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerinde bir rakam. Güzel bir şehirde yaşıyoruz, çevreci bir şehirde yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra bizim hedefimiz daha iyiye daha güzele gitmek” diye konuştu.

 

 

“Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz”

 

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada örnek şehir oluncaya kadar, parmakla gösterilinceye kadar, tüm insanlarımızın temiz su ve temiz havayla daha fazla buluşması adına ne yapılması gerekiyorsa hiç bir masraftan kaçınmadan çalışacağız. Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Hayatın olmazsa olmazını sağlayan temiz su ve temiz hava için ağaçlarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkacağız.” Denizli’nin en çevreci ve en temiz şehir ödüllerini aldığını hatırlatan Başkan Zolan, “Denizlimiz havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla başka illere, başka ülkelere örnek olmaya devam edecek. Ben katılımlarınız için herkese çok teşekkür ediyorum. Her bir fidan bugün toprakla buluştuğunda geleceğimize atılan bir güzellik olacak. Çocuklar bu fidanlar sizlerle birlikte büyüyecek o güzelliği sizlerle birlikte hep beraber yaşayacağız” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler fidanları toprakla buluşturdu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.