Denizli Büyükşehir'den 21.500 'Ateş Böceğine' Trafik Eğitimi

DENİZLİ 12.01.2019 - 08:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Büyükşehir'den 21.500 'Ateş Böceğine' Trafik Eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi kapsamında geçen yıl 21.500 çocuğa trafik eğitimi verildi.   Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda teorik ve pratik ders alan çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.   Çocukların trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmesi ve küçük yaşlarda trafik bilinci oluşturmak hedefiyle Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete aldığı Trafik Eğitim Parkı, geçen yıl 21.500 öğrenciye ev sahipliği yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda 05-10 yaş arası çocukları kapsayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi yoğun ilgi gördü. Proje kapsamında çocuklara verilen trafik eğitimlerinde akülü arabalar, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları gibi trafikte yer alan tüm unsurlar yer aldı. Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olan Trafik Eğitim Parkı eğlenerek öğrenen çocuklara önce teorik, daha sonra uygulamalı eğitim verildi.     HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM ALIYORLAR   Teorik eğitimler kapsamında, “Trafik nedir, nerelerden yürümeliyiz? Karşıya nerelerden geçmeliyiz? Yayaları ilgilendiren trafik işaretleri nelerdir? Bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve toplu taşıtlarda görgü ve nezaket kuralları” gibi temel konular anlatılıyor. Çocukların trafik bilgilerinin artırılması ve kuralları en doğru biçimde öğrenmeleri amacıyla hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, 7 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Trafik kuralarının eğlenerek öğrenildiği pist, çocukların keyifli zaman geçirmelerini de sağlıyor.       ATEŞ BÖCEKLERİ PROJESİ   Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi kapsamında eğitimleri sona eren çocuklara reflektörlü yelek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Yelek ile çocukların bisiklet gibi vasıtalar kullanırken trafikte ve çevrede görünürlüğünün artması amaçlanıyor. Bunların yanında eğitim alan her çocuğun küçüklerine örnek olmasının yanında büyüklerini gözlemleyen bir trafik dedektifi olması da amaçlanıyor.    

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi kapsamında geçen yıl 21.500 çocuğa trafik eğitimi verildi.

 

Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda teorik ve pratik ders alan çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.

 

Çocukların trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmesi ve küçük yaşlarda trafik bilinci oluşturmak hedefiyle Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete aldığı Trafik Eğitim Parkı, geçen yıl 21.500 öğrenciye ev sahipliği yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda 05-10 yaş arası çocukları kapsayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi yoğun ilgi gördü. Proje kapsamında çocuklara verilen trafik eğitimlerinde akülü arabalar, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları gibi trafikte yer alan tüm unsurlar yer aldı. Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olan Trafik Eğitim Parkı eğlenerek öğrenen çocuklara önce teorik, daha sonra uygulamalı eğitim verildi.

 

 

HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM ALIYORLAR

 

Teorik eğitimler kapsamında, “Trafik nedir, nerelerden yürümeliyiz?

Karşıya nerelerden geçmeliyiz? Yayaları ilgilendiren trafik işaretleri nelerdir? Bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve toplu taşıtlarda görgü ve nezaket kuralları” gibi temel konular anlatılıyor. Çocukların trafik bilgilerinin artırılması ve kuralları en doğru biçimde öğrenmeleri amacıyla hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, 7 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Trafik kuralarının eğlenerek öğrenildiği pist, çocukların keyifli zaman geçirmelerini de sağlıyor.

 

 

 

ATEŞ BÖCEKLERİ PROJESİ

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi kapsamında eğitimleri sona eren çocuklara reflektörlü yelek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Yelek ile çocukların bisiklet gibi vasıtalar kullanırken trafikte ve çevrede görünürlüğünün artması amaçlanıyor. Bunların yanında eğitim alan her çocuğun küçüklerine örnek olmasının yanında büyüklerini gözlemleyen bir trafik dedektifi olması da amaçlanıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.