Denizli Büyükşehir’e rekor bütçe

DENİZLİ 16.11.2016 - 13:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Büyükşehir’e rekor bütçe

Denizli Büyükşehir’e rekor bütçe / denizli haber / denizli 20 haber

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün 2017 yılı bütçeleri onaylandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ'nin toplam bütçesi rekor bir rakama ulaşarak 1 milyar 416 milyon 266 bin lira oldu.  Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının 3’üncü birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile DESKİ Genel Müdürlüğünün 2017 yılı toplam bütçeleri görüşüldü. Meclis üyelerinin yatırımlar ve hizmetler konusunda görüş ve önerilerini dile getirdiği görüşmede, Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin bütçesi rekor bir rakamla 1 milyar 416 milyon 266 bin lira olarak kabul edildi. 2017 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bütçemizle birlikte 2017 yılında güzel hizmetler yapmamızın önü açılacak. Bizim hedefimiz 2015’te ve 2016’da gece gündüz hizmet ettiğimiz gibi 2017’de de vatandaşlarımızın talebini anında karşılamak dertlerine derman olmak. Yapılması gereken işleri gecikmeksizin yerine getirmek” dedi. Yatırımlar tek tek gerçekleşecek 2017 yılı bütçesinin yatırım bütçesi olduğunu belirten Başkan Zolan, “Bütçemizde yer alan, sermaye giderleri dediğimiz kalem; yatırım kalemidir. Sermaye kalemi bütçemizin yüzde 59’unu içeriyor. Ayrıca mal alımlarını da buna ilave ettiğimizde yüzde 60’ın üzerine çok rahat geçecek olan bir oran. Birçok belediyeye baktığımızda yüzde 30-40’lara varamayan yatırım bütçeleri var. Bizim belediyemiz geçen yıl olduğu gibi bu dönemde de yatırımlarını bir bir gerçekleştirecek” diye konuştu. “Bütçe belediyenin kalbidir” Başkan Zolan, “2017, Denizli tarihinin en büyük yatırım yılı olacaktır. Gelecekte çocuklarınıza torunlarınıza ‘bu bütçenin hazırlanmasında emek verdik’ deme şansına sahip olacaksınız. Ben ve ekibim, birlikte gece gündüz çalışarak verilen yetkiyi boşa çıkarmamak için çabalayacağız. Bütçe bire bir başkana olan güvendir. Belediyenin kalbi, beyni, imkanıdır. Bir belediye bütçe olmadan milim bile kıpırdayamaz. İstediği şekilde bütçesi oluşmamış belediyeler maalesef ne yatırım yapabilir ne de hizmet edebilir.” “Güzel hizmetler yapmak bizim vazifemiz” Başkan Zolan, bütçenin hazırlanmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek şunları söyledi: “Bütçemiz için aylarca çalışan arkadaşlarımız var. Bizzat ben de bu çalışmalara zaman zaman dahil oldum. Bu bütçe tüm birimlerimizle birlikte 4-5 aylık çalışmanın sonucudur. Bu bütçeyle güzel hizmetler yapmak bizim vazifemiz. Milletimize bu hizmetleri sunmak bizim için büyük bir haz olacak. Onların dertlerine derman olmak bizim ilk hedefimiz. Hizmete devam etme noktasında son hızla koşmaya devam edeceğiz.” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri toplantının ardından bütçe yemeğinde bir araya geldi.
Denizli Büyükşehir’e rekor bütçe / denizli haber / denizli 20 haber

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün 2017 yılı bütçeleri onaylandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ'nin toplam bütçesi rekor bir rakama ulaşarak 1 milyar 416 milyon 266 bin lira oldu. 


Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının 3’üncü birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile DESKİ Genel Müdürlüğünün 2017 yılı toplam bütçeleri görüşüldü. Meclis üyelerinin yatırımlar ve hizmetler konusunda görüş ve önerilerini dile getirdiği görüşmede, Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin bütçesi rekor bir rakamla 1 milyar 416 milyon 266 bin lira olarak kabul edildi. 2017 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bütçemizle birlikte 2017 yılında güzel hizmetler yapmamızın önü açılacak. Bizim hedefimiz 2015’te ve 2016’da gece gündüz hizmet ettiğimiz gibi 2017’de de vatandaşlarımızın talebini anında karşılamak dertlerine derman olmak. Yapılması gereken işleri gecikmeksizin yerine getirmek” dedi.

Yatırımlar tek tek gerçekleşecek


2017 yılı bütçesinin yatırım bütçesi olduğunu belirten Başkan Zolan, “Bütçemizde yer alan, sermaye giderleri dediğimiz kalem; yatırım kalemidir. Sermaye kalemi bütçemizin yüzde 59’unu içeriyor. Ayrıca mal alımlarını da buna ilave ettiğimizde yüzde 60’ın üzerine çok rahat geçecek olan bir oran. Birçok belediyeye baktığımızda yüzde 30-40’lara varamayan yatırım bütçeleri var. Bizim belediyemiz geçen yıl olduğu gibi bu dönemde de yatırımlarını bir bir gerçekleştirecek” diye konuştu.

“Bütçe belediyenin kalbidir”


Başkan Zolan, “2017, Denizli tarihinin en büyük yatırım yılı olacaktır. Gelecekte çocuklarınıza torunlarınıza ‘bu bütçenin hazırlanmasında emek verdik’ deme şansına sahip olacaksınız. Ben ve ekibim, birlikte gece gündüz çalışarak verilen yetkiyi boşa çıkarmamak için çabalayacağız. Bütçe bire bir başkana olan güvendir. Belediyenin kalbi, beyni, imkanıdır. Bir belediye bütçe olmadan milim bile kıpırdayamaz. İstediği şekilde bütçesi oluşmamış belediyeler maalesef ne yatırım yapabilir ne de hizmet edebilir.”



“Güzel hizmetler yapmak bizim vazifemiz”


Başkan Zolan, bütçenin hazırlanmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek şunları söyledi: “Bütçemiz için aylarca çalışan arkadaşlarımız var. Bizzat ben de bu çalışmalara zaman zaman dahil oldum. Bu bütçe tüm birimlerimizle birlikte 4-5 aylık çalışmanın sonucudur. Bu bütçeyle güzel hizmetler yapmak bizim vazifemiz. Milletimize bu hizmetleri sunmak bizim için büyük bir haz olacak. Onların dertlerine derman olmak bizim ilk hedefimiz. Hizmete devam etme noktasında son hızla koşmaya devam edeceğiz.”


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri toplantının ardından bütçe yemeğinde bir araya geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.