Denizli CHP Millet Vekili Kazım Arslan 8 Mart Mesajı

SİYASET 08.03.2017 - 09:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli CHP Millet Vekili Kazım Arslan 8 Mart Mesajı

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bu yıl her zamankinden daha kritik bir kavşakta kutluyoruz. Durduğumuz yer, bize dayatılan anayasa paketi, kadınların tüm kazanımlarının tehlikede olduğu bir metindir.

Kadın ile erkeğin eşit olmadığını söyleyenler şimdide rejimi değiştirmek, kadın haklarını budamak düşüncesindeler. Türkiye’de eşitsizliğin, eğitime ve istihdama katılma sıkıntısının en ağırını yaşayan kadınlar, tek adamlık düzenine karşı Cumhuriyet kazanımlarını koruyacaktır, buna yürekten inanıyorum.     Bu anayasanın 18 maddesi geçerse, kadınlar işyerlerinde, evde, sokakta şiddete ve gelir adaletsizliğine karşı haklarını tarafsız bir yargı önünde arayamayacaktır. Bu anayasa geçerse, kadınla erkeği eşit saymayan bir tek adam idaresinde kadınlar, eşit koşullarda istihdam hakkından yararlanamayacak, erkek şiddetine karşı kararlı bir koruma kalkanından uzak kalacaktır.        Bu anayasa geçerse, gün geçtikçe şeriat hukukuna doğru sürüklenen Türkiye’de kadınların miras hakkı, eşit mal paylaşımında elde ettikleri kazanımlar her geçen gün daha çok tehlikeye girecek, yaşamlarına müdahale edilecektir. Bu anayasa geçerse, evde, sokakta, sahada alınteriyle siyasette yükselmesi gereken kadınların yerini tek adamın hazırlayacağı listelerle atanacak milletvekilleri alacaktır. Bu anayasa geçerse, kadın şiddetine karşı Mecliste hesap sorulamayacaktır. Bu anayasa geçerse kadınlar seslerini Meclis üzerinden duyuramayacak, gelir adaletsizliğine, ayrımcılığa karşı Meclis içinden açılacak kapılar tümüyle kapanacaktır.      Biz, laik cumhuriyetle kadınların kazandıkları tüm hakların savunucusuyuz ve savunmaya devam edeceğiz. Erkeklerle eşit koşullarda çalışma, devlet hayatında ve iş dünyasında yükselme olanakları elinden alınmayan, taciz ve tecavüzü siyasetçiler eliyle mazur gösterilmeyen bir düzen ancak ve ancak güçlü bir Meclis’le oluşacaktır. Kadınların hak ve taleplerinin hesabını sormak için daha güçlü bir Meclis’e ihtiyacımız var.        Bu anayasa geçerse “Bir kereden bir şey olmaz” diyen bir Bakan ve aynı zihniyeti paylaşacak bir hükümet, artık Meclis’e hesap vermeyecek. Buna razı mısınız? Bu anayasa geçerse “Kadınla erkek hiç eşit olur mu” diyen bir kişi devleti tek başına yönetecek, buna razı mısınız? Bu anayasa geçerse, iktidarla bağları güçlü bir kişi bir kadına tecavüz ederse, atama yoluyla gelecek hakim ve savcılara tarafsız karar verdirmeyecektir. Hatta tehdit edip suçtan hafif bir cezayla kurtulma tehlikesi var, buna razı mısınız?     Kadınların seslerinin Meclis’te daha gür bir sesle yankılanması için, Türk Kadınının çağımızda dünyayla daha fazla bütünleşmesi için, kız çocuklarımızın eğitim ve sağlık haklarının takipçisi olmak için bu anayasada öncelikle kadınlar “HAYIR” diyecektir.Bu çerçevede tüm emekçi kadınların gününü candan kutluyor, Türk Kadınının haklarını “HAYIR”la haykıracağı bir süreç diliyorum.
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bu yıl her zamankinden daha kritik bir kavşakta kutluyoruz. Durduğumuz yer, bize dayatılan anayasa paketi, kadınların tüm kazanımlarının tehlikede olduğu bir metindir.

Kadın ile erkeğin eşit olmadığını söyleyenler şimdide rejimi değiştirmek, kadın haklarını budamak düşüncesindeler. Türkiye’de eşitsizliğin, eğitime ve istihdama katılma sıkıntısının en ağırını yaşayan kadınlar, tek adamlık düzenine karşı Cumhuriyet kazanımlarını koruyacaktır, buna yürekten inanıyorum.
 

 


Bu anayasanın 18 maddesi geçerse, kadınlar işyerlerinde, evde, sokakta şiddete ve gelir adaletsizliğine karşı haklarını tarafsız bir yargı önünde arayamayacaktır. Bu anayasa geçerse, kadınla erkeği eşit saymayan bir tek adam idaresinde kadınlar, eşit koşullarda istihdam hakkından yararlanamayacak, erkek şiddetine karşı kararlı bir koruma kalkanından uzak kalacaktır. 

 

 

 

Bu anayasa geçerse, gün geçtikçe şeriat hukukuna doğru sürüklenen Türkiye’de kadınların miras hakkı, eşit mal paylaşımında elde ettikleri kazanımlar her geçen gün daha çok tehlikeye girecek, yaşamlarına müdahale edilecektir. Bu anayasa geçerse, evde, sokakta, sahada alınteriyle siyasette yükselmesi gereken kadınların yerini tek adamın hazırlayacağı listelerle atanacak milletvekilleri alacaktır. Bu anayasa geçerse, kadın şiddetine karşı Mecliste hesap sorulamayacaktır. Bu anayasa geçerse kadınlar seslerini Meclis üzerinden duyuramayacak, gelir adaletsizliğine, ayrımcılığa karşı Meclis içinden açılacak kapılar tümüyle kapanacaktır. 
 

 


Biz, laik cumhuriyetle kadınların kazandıkları tüm hakların savunucusuyuz ve savunmaya devam edeceğiz. Erkeklerle eşit koşullarda çalışma, devlet hayatında ve iş dünyasında yükselme olanakları elinden alınmayan, taciz ve tecavüzü siyasetçiler eliyle mazur gösterilmeyen bir düzen ancak ve ancak güçlü bir Meclis’le oluşacaktır. Kadınların hak ve taleplerinin hesabını sormak için daha güçlü bir Meclis’e ihtiyacımız var. 

 

 

 

Bu anayasa geçerse “Bir kereden bir şey olmaz” diyen bir Bakan ve aynı zihniyeti paylaşacak bir hükümet, artık Meclis’e hesap vermeyecek. Buna razı mısınız? Bu anayasa geçerse “Kadınla erkek hiç eşit olur mu” diyen bir kişi devleti tek başına yönetecek, buna razı mısınız? Bu anayasa geçerse, iktidarla bağları güçlü bir kişi bir kadına tecavüz ederse, atama yoluyla gelecek hakim ve savcılara tarafsız karar verdirmeyecektir. Hatta tehdit edip suçtan hafif bir cezayla kurtulma tehlikesi var, buna razı mısınız?
 

 


Kadınların seslerinin Meclis’te daha gür bir sesle yankılanması için, Türk Kadınının çağımızda dünyayla daha fazla bütünleşmesi için, kız çocuklarımızın eğitim ve sağlık haklarının takipçisi olmak için bu anayasada öncelikle kadınlar “HAYIR” diyecektir.Bu çerçevede tüm emekçi kadınların gününü candan kutluyor, Türk Kadınının haklarını “HAYIR”la haykıracağı bir süreç diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.