Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hayatını kaybetti

DENİZLİ 10.05.2017 - 10:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hayatını kaybetti

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün öldüğü belirlenirken, bir korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün öldüğü belirlenirken, bir korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içerisinde olduğu makam aracına Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Bozburun Mahallesi 7045 Sokak'ta bir kamyon çarparak olay yerinden kaçtı. Kazada, Başsavcı Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli ölürken ismi öğrenilemeyen korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirilirken, Denizli Valisi'nin de olay yerinde inceleme yaptığı öğrenildi.   15 Temmuz kahramanlığıyla tanınan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün öldüğü belirlenirken, bir korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi.   DARBEYİ DUYAR DUYMAZ TUĞGENERALİ GÖZALTINA ALDIRMIŞTI Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, darbe girişimini öğrenmesinden kısa bir süre sonra Denizli'deki emir komutayı üstlenen 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır hakkında gözaltı kararı vermişti. Alper, 15 Temmuz'da yaptığı kahramanlıklarla tanınıyordu.   BAŞSAVCI MUSTAFA ALPER KİMDİR? Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu. Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı.   1995 yılında Ankara Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan ALPER, stajının akabinde Konya/Ereğli, Muş/Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. 13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Alper, Hâkim Hatıran ALPER ile evli ve iki çocuk sahibidir.
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün öldüğü belirlenirken, bir korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün öldüğü belirlenirken, bir korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içerisinde olduğu makam aracına Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Bozburun Mahallesi 7045 Sokak'ta bir kamyon çarparak olay yerinden kaçtı. Kazada, Başsavcı Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli ölürken ismi öğrenilemeyen korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirilirken, Denizli Valisi'nin de olay yerinde inceleme yaptığı öğrenildi.

 

15 Temmuz kahramanlığıyla tanınan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün öldüğü belirlenirken, bir korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi.

 

DARBEYİ DUYAR DUYMAZ TUĞGENERALİ GÖZALTINA ALDIRMIŞTI

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, darbe girişimini öğrenmesinden kısa bir
süre sonra Denizli'deki emir komutayı üstlenen 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır hakkında gözaltı kararı vermişti. Alper, 15 Temmuz'da yaptığı kahramanlıklarla tanınıyordu.

 

BAŞSAVCI MUSTAFA ALPER KİMDİR?

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu.

Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı.

 

1995 yılında Ankara Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan ALPER, stajının akabinde Konya/Ereğli, Muş/Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktadır.

İngilizce bilen Alper, Hâkim Hatıran ALPER ile evli ve iki çocuk sahibidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.