Denizli dahil 30 il kavrulacak!

DENİZLİ 28.06.2017 - 12:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli dahil 30 il kavrulacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu tahminine göre son 30 yılın rekoru kırılacak. Denizli'nin de aralarında bulunduğu 30 ilde hava sıcaklıkları kavuracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu tahminine göre son 30 yılın rekoru kırılacak. Denizli'nin de aralarında bulunduğu 30 ilde hava sıcaklıkları kavuracak.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu tahminine göre son 30 yılın rekoru kırılacak. Avrupa üzerinden gelen aşırı sıcak dalgası Edirne'den itibaren etkili olmaya başladı. Bugün 30 ilde termometre kızardı. Aşırı sıcaklar ile ısı  44 derecelere vuracak. Nemle birlikte hissedilen sıcaklık çok daha yüksek olacak. Meteoroloji cumadan sonra İstanbul'un 40 dereceyi, Antalya'nın 42 dereceyi, İzmir'in 37 dereceyi, Adana'nın da 39 dereceyi göreceğini açıkladı. Mevsim normallerinde olan tek yer Karadeniz kıyı kesimi. Özellikle İç Anadolu'da, başta Ankara olmak üzere son 30 yılın sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor.   Perşembe Türkiye'yi kaplayacak : Bugün aşırı sıcaklar 31 ilde etkili olurken yarın çok daha geniş bir alana yayılacak. Bugün aşırı sıcakla birlikte termometresi kızaran iller şunlar : Balıkesir, İzmir, Edirne, Çanakkale, Kırklareli, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Burdur, Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Maraş, Kilis, Gaziantep, Urfa, Adıyaman, Erzincan, Tunceli, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Iğdır, Muş, Bingöl ve Elazığ.   Cuma günü aşırı sıcak dalgası tüm yurdu etkisi altına almış olacak. CNN Türk meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli'nin verdiği bilgiye göre 44 dereceyi bulan sıcaklar çok daha yüksek hissedilecek. Bünyamin Sürmeli şöyle dedi: "Bu yılın en büyük sıkıntısı ısı dalgaları. Tavan yaptığı zamanlarda maalesef sıkıntı artıyor. Yaz aylarını sıcak geçiren bir coğrafyadayız. Sıcak havalarda bir de ısı dalgası gelince 40 derecelik hava sıcaklıkları 46-47 derecelere, 30 derecelik sıcaklık ise 40 derecelere çıkabiliyor.   Denizli için 5 günlük hava raporu ise şöyle;  
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu tahminine göre son 30 yılın rekoru kırılacak. Denizli'nin de aralarında bulunduğu 30 ilde hava sıcaklıkları kavuracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu tahminine göre son 30 yılın rekoru kırılacak. Denizli'nin de aralarında bulunduğu 30 ilde hava sıcaklıkları kavuracak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu tahminine göre son 30 yılın rekoru kırılacak. Avrupa üzerinden gelen aşırı sıcak dalgası Edirne'den itibaren etkili olmaya başladı. Bugün 30 ilde termometre kızardı. Aşırı sıcaklar ile ısı  44 derecelere vuracak. Nemle birlikte hissedilen sıcaklık çok daha yüksek olacak. Meteoroloji cumadan sonra İstanbul'un 40 dereceyi, Antalya'nın 42 dereceyi, İzmir'in 37 dereceyi, Adana'nın da 39 dereceyi göreceğini açıkladı. Mevsim normallerinde olan tek yer Karadeniz kıyı kesimi. Özellikle İç Anadolu'da, başta Ankara olmak üzere son 30 yılın sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor.

 

Perşembe Türkiye'yi kaplayacak : Bugün aşırı sıcaklar 31 ilde etkili olurken yarın çok daha geniş bir alana yayılacak. Bugün aşırı sıcakla birlikte termometresi kızaran iller şunlar : Balıkesir, İzmir, Edirne, Çanakkale, Kırklareli, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Burdur, Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Maraş, Kilis, Gaziantep, Urfa, Adıyaman, Erzincan, Tunceli, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Iğdır, Muş, Bingöl ve Elazığ.

 

Cuma günü aşırı sıcak dalgası tüm yurdu etkisi altına almış olacak. CNN Türk meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli'nin verdiği bilgiye göre 44 dereceyi bulan sıcaklar çok daha yüksek hissedilecek. Bünyamin Sürmeli şöyle dedi: "Bu yılın en büyük sıkıntısı ısı dalgaları. Tavan yaptığı zamanlarda maalesef sıkıntı artıyor. Yaz aylarını sıcak geçiren bir coğrafyadayız. Sıcak havalarda bir de ısı dalgası gelince 40 derecelik hava sıcaklıkları 46-47 derecelere, 30 derecelik sıcaklık ise 40 derecelere çıkabiliyor.

 

Denizli için 5 günlük hava raporu ise şöyle;

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.