Denizli'de 100 Bin Liralık Siper Saldırıya Operasyon

ASAYİŞ 07.01.2020 - 17:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de 100 Bin Liralık Siper Saldırıya Operasyon

Denizli  İl Emniyet Müdürlüğü sahte kimlikle bankalarda hesap açarak, internette sahte ilanlar üzerinden 100 bin TL vurgun yapan şahıslara yönelik operasyon düzenleyerek 4 kişiyi gözaltına aldı.   Denizli İl Emniyet Müdürlüğü gelen şikayetlerin değerlendirilmesi neticesinde Siber suçlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında,  Denizli  ve ilçelerinde bulunan şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.   30 Aralık 2019-5 Ocak 2020 tarihleri arasında Denizli'de müştekilere ait nüfus cüzdan kimliklerini sahte olarak tanzim ederek sonrasında bu kimliklerle birçok ulusal banka şubelerinden sahte banka hesabı açtıkları bu sahte hesaplar üzerinden internette sahte ilanlar vermek suretiyle kaparo adı altında yaklaşık 1 aylık süreçte 100 bin TL suç geliri elde ettikleri tespit edilen 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslara ait ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda sahte kimlik, sahte hat, sahte hat açma işlemlerinde kullanılan sözleşme formları ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. Yapılan işlemler neticesinde adli makamlara sevk edilen  şahıslardan 4 şüpheli şahıs tutuklandı.

Denizli  İl Emniyet Müdürlüğü sahte kimlikle bankalarda hesap açarak, internette sahte ilanlar üzerinden 100 bin TL vurgun yapan şahıslara yönelik operasyon düzenleyerek 4 kişiyi gözaltına aldı.

 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü gelen şikayetlerin değerlendirilmesi neticesinde Siber suçlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında,  Denizli  ve ilçelerinde bulunan şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

30 Aralık 2019-5 Ocak 2020 tarihleri arasında Denizli'de müştekilere ait nüfus cüzdan kimliklerini sahte olarak tanzim ederek sonrasında bu kimliklerle birçok ulusal banka şubelerinden sahte banka hesabı açtıkları bu sahte hesaplar üzerinden internette sahte ilanlar vermek suretiyle kaparo adı altında yaklaşık 1 aylık süreçte 100 bin TL suç geliri elde ettikleri tespit edilen 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslara ait ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda sahte kimlik, sahte hat, sahte hat açma işlemlerinde kullanılan sözleşme formları ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. Yapılan işlemler neticesinde adli makamlara sevk edilen  şahıslardan 4 şüpheli şahıs tutuklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.