Denizli'de 11. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali başladı

DENİZLİ 26.04.2019 - 17:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de 11. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali başladı

Denizli Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci topluluklarından PAÜ Tiyatro Topluluğu’nun bu yıl on birincisini düzenlediği Üniversitelerarası Tiyatro Festivali,başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere PAÜ yönetimi ve öğrencilerinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.     Denizli'de 26 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek olan 11. Tiyatro Festivali, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi önünden PAÜ Gölbahçe’ye kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.Kortej yürüyüşüne Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Fatih Mehmet Demir, İdari Mali İşler Daire Başkanı Halil Tekin ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Festivalin ilk oyunu ise PAÜ Hayal Perdesi Oyuncuları ekibinin 27 Nisan Cumartesi Günü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahneleyeceği Yalancı adlı oyun olacak.   Sekiz gün sürecek festivalde, PAÜ Tiyatro Topluluğu’nun Hayal Perdesi Oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekibinin sahneleyeceği tiyatro oyunların yanı sıra Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelecek dokuz tiyatro topluluğununoyunları yer alacak. Ayrıca festival kapsamında hafta boyu sahne ve dekor tasarımı, ışık tasarımı, dramaturji ve tasvir yapımı gibi konularda çeşitli atölye çalışmaları ile 30 Nisan Salı günüOyuncu Bülent Çolak ile 1 Mayıs Çarşamba günü ise Oyuncu Nergis Öztürk ile söyleşiler de gerçekleştirilecek.           

Denizli Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci topluluklarından PAÜ Tiyatro Topluluğu’nun bu yıl on birincisini düzenlediği Üniversitelerarası Tiyatro Festivali,başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere PAÜ yönetimi ve öğrencilerinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

 

 

Denizli'de 26 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek olan 11. Tiyatro Festivali, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi önünden PAÜ Gölbahçe’ye kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.Kortej yürüyüşüne Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Fatih Mehmet Demir, İdari Mali İşler Daire Başkanı Halil Tekin ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Festivalin ilk oyunu ise PAÜ Hayal Perdesi Oyuncuları ekibinin 27 Nisan Cumartesi Günü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahneleyeceği Yalancı adlı oyun olacak.

 

Sekiz gün sürecek festivalde, PAÜ Tiyatro Topluluğu’nun Hayal Perdesi Oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekibinin sahneleyeceği tiyatro oyunların yanı sıra Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelecek dokuz tiyatro topluluğununoyunları yer alacak. Ayrıca festival kapsamında hafta boyu sahne ve dekor tasarımı, ışık tasarımı, dramaturji ve tasvir yapımı gibi konularda çeşitli atölye çalışmaları ile 30 Nisan Salı günüOyuncu Bülent Çolak ile 1 Mayıs Çarşamba günü ise Oyuncu Nergis Öztürk ile söyleşiler de gerçekleştirilecek.       

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.