Denizli'de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

DENİZLİ 19.09.2020 - 11:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Mareşallik’ rütbesi ile ‘Gazilik’unvanının verildiği, ‘19 Eylül Gaziler Günü’nün 99’uncu yıldönümü, Denizli’de kutlandı.   19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Mareşallik’ rütbesi ile ‘Gazilik’unvanının verildiği, ‘Gaziler Günü’nün 99’uncu yıldönümü, Denizli Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene; Vali Ali Fuat Atik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Müdürleri, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkan ile Gaziler ve yakınları katıldı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.   Valilik önünde düzenlenen programın ardından Vali Ali Fuat Atik ve il protokolü 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek Gazi ve Gazi yakınlarının gününü kutladı.   Başkan Helvacılar, burada yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirterek, "Gaziler Günü, Türk milletinin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını, vücudunun bir bölümünü kaybeden ve vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapasağlam dönebilen canlı şehitlerin günüdür." dedi.  

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Mareşallik’ rütbesi ile ‘Gazilik’unvanının verildiği, ‘19 Eylül Gaziler Günü’nün 99’uncu yıldönümü, Denizli’de kutlandı.

 

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Mareşallik’ rütbesi ile ‘Gazilik’unvanının verildiği, ‘Gaziler Günü’nün 99’uncu yıldönümü, Denizli Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene; Vali Ali Fuat Atik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Müdürleri, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkan ile Gaziler ve yakınları katıldı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

 



Valilik önünde düzenlenen programın ardından Vali Ali Fuat Atik ve il protokolü 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek Gazi ve Gazi yakınlarının gününü kutladı.

 

Başkan Helvacılar, burada yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirterek, "Gaziler Günü, Türk milletinin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını, vücudunun bir bölümünü kaybeden ve vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapasağlam dönebilen canlı şehitlerin günüdür." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.