Denizli'de 25 yıl önce işlenen cinayette iddianeme düzenlendi

DENİZLİ 15.02.2017 - 13:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de 25 yıl önce işlenen cinayette iddianeme düzenlendi

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 25 yıl önce işlenen cinayet ve yaralama olayında PKK Terör örgütü üyeliği iddiasıyla yürütülen cinayet davası yeniden açıldı ve 3 kişi hakkında Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianame düzenlendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; Cumhuriyet Başsavcılığımızca, 1992 yılında Yeşilyurt Mahallesi’nde, itirafçı olan M.A.’nın öldürülmesi ve K.A.’nın yaralanması olayı ile ilgili olarak, PKK Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla ilgili yürütülen tahkikatın yeterli delile ulaşılamaması sebebiyle daimi aramaya alındığı anlaşılmış, elde edilen yeni deliller muavecesinde soruşturma yeniden ele alınmış ve kısa sürede sonuçlandırılmıştır.   Yapılan soruşturma işlemleri neticesinde olayın şüphelileri olan 3 kişi tespit edilerek, bu şüphelilerin PKK terör örgütü üyesi oldukları, PKK Terör Örgütü üyesi olarak örgüt üyeliği faaliyeti kapsamında suç teşkil eden ve vahim nitelikle olan adam öldürme ve yaralama eylemlerini gerçekleştirdiklerine ilişkin güçlü delillere ulaşılmıştır.   Üzerlerine atılı Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçu ile kasten adam öldürme ve yaralama suçundan Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Büromuz tarafından terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben 14 Şubat 2017 tarihli iddianame düzenlenmiştir.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 25 yıl önce işlenen cinayet ve yaralama olayında PKK Terör örgütü üyeliği iddiasıyla yürütülen cinayet davası yeniden açıldı ve 3 kişi hakkında Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianame düzenlendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; Cumhuriyet Başsavcılığımızca, 1992 yılında Yeşilyurt Mahallesi’nde, itirafçı olan M.A.’nın öldürülmesi ve K.A.’nın yaralanması olayı ile ilgili olarak, PKK Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla ilgili yürütülen tahkikatın yeterli delile ulaşılamaması sebebiyle daimi aramaya alındığı anlaşılmış, elde edilen yeni deliller muavecesinde soruşturma yeniden ele alınmış ve kısa sürede sonuçlandırılmıştır.

 

Yapılan soruşturma işlemleri neticesinde olayın şüphelileri olan 3 kişi tespit edilerek, bu şüphelilerin PKK terör örgütü üyesi oldukları, PKK Terör Örgütü üyesi olarak örgüt üyeliği faaliyeti kapsamında suç teşkil eden ve vahim nitelikle olan adam öldürme ve yaralama eylemlerini gerçekleştirdiklerine ilişkin güçlü delillere ulaşılmıştır.

 

Üzerlerine atılı Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçu ile kasten adam öldürme ve yaralama suçundan Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Büromuz tarafından terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben 14 Şubat 2017 tarihli iddianame düzenlenmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.