Denizli’de 3’üncü hafta Cuma namazı Cami içinde kılındı

DENİZLİ 12.06.2020 - 14:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli’de 3’üncü hafta Cuma namazı Cami içinde kılındı

Corona virüs nedeniyle uzun bir süredir camilerde cemaat ile namaz kılınması yasaklanmıştı. Normalleşme sürecinde yasağın kalkmasının ardından Denizli’de, 29 Mayıs’tan itibaren cami avlusu ve belirlenen yerlerde kılınan Cuma namazı bu hafta cami içinde ve dışında da kılındı.   Corona virüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir camilerde cemaat ile namaz kılınması yasaklanmıştı. 18 Mayıs'ta gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından alınan karar ile 29 Mayıs itibariyle camilerde öğle, ikindi ve cuma namazının gerekli tedbirler alındıktan sonra kılınabileceği duyurulmuştu. Denizli’de, 29 Mayıs ve 5 Haziran'da cuma namazını camilerin avlularında kılan binlerce müslüman, 12 Haziran’da cami içinde de kılmaya başladı.     Yasaktan sonra ilk iki hafta cami avlusu ve dışarıda kılınan Cuma namazı, Denizli’de 3’üncü hafta cami içindede cemaat kendi seccadelerini sererek namazlarını eda ettiler. Denizli’de Cuma namazı kılınacak camiler arasında yer alan Kasr-i Arifan Camii’nde, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde seccadelerini sererek saf tutan cemaat, hutbenin okunmasının ardından Cuma namazını kıldı.  

Corona virüs nedeniyle uzun bir süredir camilerde cemaat ile namaz kılınması yasaklanmıştı. Normalleşme sürecinde yasağın kalkmasının ardından Denizli’de, 29 Mayıs’tan itibaren cami avlusu ve belirlenen yerlerde kılınan Cuma namazı bu hafta cami içinde ve dışında da kılındı.

 

Corona virüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir camilerde cemaat ile namaz kılınması yasaklanmıştı. 18 Mayıs'ta gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından alınan karar ile 29 Mayıs itibariyle camilerde öğle, ikindi ve cuma namazının gerekli tedbirler alındıktan sonra kılınabileceği duyurulmuştu. Denizli’de, 29 Mayıs ve 5 Haziran'da cuma namazını camilerin avlularında kılan binlerce müslüman, 12 Haziran’da cami içinde de kılmaya başladı.

 

 

Yasaktan sonra ilk iki hafta cami avlusu ve dışarıda kılınan Cuma namazı, Denizli’de 3’üncü hafta cami içindede cemaat kendi seccadelerini sererek namazlarını eda ettiler. Denizli’de Cuma namazı kılınacak camiler arasında yer alan Kasr-i Arifan Camii’nde, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde seccadelerini sererek saf tutan cemaat, hutbenin okunmasının ardından Cuma namazını kıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.