Denizli’de 73 yaşındaki hastanın mesanesinden çıkan taşların boyutu şaşırttı

SAĞLIK 28.12.2020 - 12:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Denizli’de 73 yaşındaki hastanın mesanesinden çıkan taşların boyutu şaşırttı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğine başvuran 73 yaşındaki Halil Kul isimli vatandaşın yapılan operasyonla çıkarılan mesane taşları, devasa boyutları ile şaşkınlık yarattı. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, çıkardığı taşların 18 yıllık meslek hayatı boyunca çıkardığı böbrek ve mesane taşlarının en büyükleri olduğunu söyledi.   Prof. Dr. Zümrütbaş, “Hastamız 16 yıl önce mesane kanseri nedeni ile ameliyat edilmiş ve mesanesi alınarak bağırsaktan yeni mesane yapılmış. Bu tür ameliyatlarda hasta bir süre idrar kaçırabiliyor. Hastamız da idrar kaçırmanın devam etmesi nedeni ile sürekli sonda kullanmaya başlamış ve takipleri de düzenli olmadığı için uzun süre ihmal edilmiş. Bağırsaktan yapılan yeni mesaneler zaman zaman genişleyip oldukça büyük boyutlara ulaşabiliyor. Hastamızda da, bağırsak salgılarının da etkisi ile zamanla taşlar çok büyümüş ve mesanenin şeklini almış. Ameliyatta yaptığımız kesi taşı çıkarmaya neredeyse yetmeyecekti, taşı çıkarmakta oldukça zorlandık fakat başarılı bir operasyon oldu. Hastamız tamamen iyileştikten sonra artifisyel üriner sfinkter (yapay idrar tutma cihazı) takarak idrar kaçırmasına çözüm sağlamaya çalışacağız.” dedi.   Erken tanının önemini vurgulayan Dr. Zümrütbaş tedavi sürecinin de düzenli takip edilmesinin hastalarımızın sağlığına daha kısa sürede kavuşmasında önemli rol oynadığını belirtti.  

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğine başvuran 73 yaşındaki Halil Kul isimli vatandaşın yapılan operasyonla çıkarılan mesane taşları, devasa boyutları ile şaşkınlık yarattı. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, çıkardığı taşların 18 yıllık meslek hayatı boyunca çıkardığı böbrek ve mesane taşlarının en büyükleri olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Zümrütbaş, “Hastamız 16 yıl önce mesane kanseri nedeni ile ameliyat edilmiş ve mesanesi alınarak bağırsaktan yeni mesane yapılmış. Bu tür ameliyatlarda hasta bir süre idrar kaçırabiliyor. Hastamız da idrar kaçırmanın devam etmesi nedeni ile sürekli sonda kullanmaya başlamış ve takipleri de düzenli olmadığı için uzun süre ihmal edilmiş. Bağırsaktan yapılan yeni mesaneler zaman zaman genişleyip oldukça büyük boyutlara ulaşabiliyor. Hastamızda da, bağırsak salgılarının da etkisi ile zamanla taşlar çok büyümüş ve mesanenin şeklini almış. Ameliyatta yaptığımız kesi taşı çıkarmaya neredeyse yetmeyecekti, taşı çıkarmakta oldukça zorlandık fakat başarılı bir operasyon oldu. Hastamız tamamen iyileştikten sonra artifisyel üriner sfinkter (yapay idrar tutma cihazı) takarak idrar kaçırmasına çözüm sağlamaya çalışacağız.” dedi.

 

Erken tanının önemini vurgulayan Dr. Zümrütbaş tedavi sürecinin de düzenli takip edilmesinin hastalarımızın sağlığına daha kısa sürede kavuşmasında önemli rol oynadığını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.