Denizli’de 8 FETÖ "ablası" tutuklandı

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.02.2017 - 07:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’de 8 FETÖ "ablası" tutuklandı

Denizli merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ‘abla’larına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli kadından 8’i mahkeme tarafından tutuklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin çalışmalarında aktif olarak yer alan ve örgüt hiyerarşisinde ‘abla’ diye nitelendirilen kadın yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya illerinde, 10 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki sorgulama işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.   Mahkemeye çıkarılan ve ifadeleri alınan 10 kadından 8'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin örgütün hiyerarşik yapısında ‘abla’ diye tabir edilen kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen 25 kadının yakalanması için 10 Şubat'ta Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 10 kadın gözaltına alınmıştı.
Denizli merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ‘abla’larına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli kadından 8’i mahkeme tarafından tutuklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin çalışmalarında aktif olarak yer alan ve örgüt hiyerarşisinde ‘abla’ diye nitelendirilen kadın yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya illerinde, 10 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki sorgulama işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Mahkemeye çıkarılan ve ifadeleri alınan 10 kadından 8'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin örgütün hiyerarşik yapısında ‘abla’ diye tabir edilen kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen 25 kadının yakalanması için 10 Şubat'ta Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 10 kadın gözaltına alınmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.