Denizli'de 9 ayda 10 bin 624 kişiye iş bulundu

GÜNDEM 02.11.2016 - 09:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de 9 ayda 10 bin 624 kişiye iş bulundu

denizli haber / denizli 20 haber / Denizli'de 9 ayda 10 bin 624 kişiye iş bulundu

İş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, Denizli'de 9 ayda 10 bin 624 kişinin iş bulduğunu söyledi. Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısının 2016 yılı 4. toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Işık ve diğer kurul üyeleri katıldı. Vali Altıparmak, Denizli'nin Türkiye ihracatında 8. sırada yer alan önemli bir sanayi kenti olduğunu ama birçok ilde olduğu gibi burada da vasıflı işçi bulmanın son derece zor olduğunu söyledi. Fevkalade gelişmişlik arz eden Denizli'de en çok istihdamın, üretimi sağlayan imalat sektöründe olmasının sevindirici olduğuna dikkat çeken Altıparmak, "Toplantımızda gündem çerçevesinde genel hususlar değerlendirileceğiz. Aynı zamanda da özellikle hangi sahalarda vasıflı işgücüne ihtiyacımız var, bunlar üzerinde üyelerimiz ile birlikte tartışarak çözüm oluşturmaya, önerileri almak ve geleceğe yönelik projeler üretmeye çalışacağız." dedi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, işgücü piyasası verileriyle İŞKUR'un faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendirdiği toplantıda, işgücü yetiştirme hizmetleri kapsamında toplam bin 26 kursun açıldığını bu kurslara 6 bin 89 kişinin katıldığını söyledi. Ocak-Eylül 2016 tarihleri arasındaki 9 ayda İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü tarafından 33. bin 132 açık iş pozisyonuna 23 bin 459 başvurunun yapıldığını belirten Giresun, "Toplam 10 bin 624 kişi işe yerleştirilmiştir. Türkiye ve Denizli'de sektörlere göre toplam işyeri dağılımında imalat sektörü Türkiye'de yüzde 30.7 iken, Denizli yüzde 48.4 oran ile bu sektörde birinci sırada yer almaktadır. Denizli sektörlere göre toplam çalışanların dağılımında yine imalat sektöründe 56 bin 943 kişi ile birinci sıradadır." dedi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Denizli'de 9 ayda 10 bin 624 kişiye iş bulundu

İş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, Denizli'de 9 ayda 10 bin 624 kişinin iş bulduğunu söyledi.


Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısının 2016 yılı 4. toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Işık ve diğer kurul üyeleri katıldı.


Vali Altıparmak, Denizli'nin Türkiye ihracatında 8. sırada yer alan önemli bir sanayi kenti olduğunu ama birçok ilde olduğu gibi burada da vasıflı işçi bulmanın son derece zor olduğunu söyledi.

Fevkalade gelişmişlik arz eden Denizli'de en çok istihdamın, üretimi sağlayan imalat sektöründe olmasının sevindirici olduğuna dikkat çeken Altıparmak, "Toplantımızda gündem çerçevesinde genel hususlar değerlendirileceğiz. Aynı zamanda da özellikle hangi sahalarda vasıflı işgücüne ihtiyacımız var, bunlar üzerinde üyelerimiz ile birlikte tartışarak çözüm oluşturmaya, önerileri almak ve geleceğe yönelik projeler üretmeye çalışacağız." dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, işgücü piyasası verileriyle İŞKUR'un faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendirdiği toplantıda, işgücü yetiştirme hizmetleri kapsamında toplam bin 26 kursun açıldığını bu kurslara 6 bin 89 kişinin katıldığını söyledi.

Ocak-Eylül 2016 tarihleri arasındaki 9 ayda İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü tarafından 33. bin 132 açık iş pozisyonuna 23 bin 459 başvurunun yapıldığını belirten Giresun, "Toplam 10 bin 624 kişi işe yerleştirilmiştir. Türkiye ve Denizli'de sektörlere göre toplam işyeri dağılımında imalat sektörü Türkiye'de yüzde 30.7 iken, Denizli yüzde 48.4 oran ile bu sektörde birinci sırada yer almaktadır. Denizli sektörlere göre toplam çalışanların dağılımında yine imalat sektöründe 56 bin 943 kişi ile birinci sıradadır." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.