Denizli'de 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri başladı

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2019 - 09:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri başladı

Denizli’de amatör sporlara ilgiyi artırmak için her yıl kutlanan ’Amatör Spor Haftası’ kortej yürüyüşüyle başladı.

Denizli'de amatör sporlara ilgiyi artırmak için her yıl kutlanan 'Amatör Spor Haftası' kortej yürüyüşüyle başladı. Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kentte 52 branşta 142 bin 688 lisanslı sporcunun olduğunu ifade etti.   Yürüyüş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) koordinesinde yapıldı. Vilayet Meydanı'ndan başlayan etkinlik, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda sona erdi. Etkinliğe İbanoğlu'nun yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne sporcular sportif faaliyetlerde giyindikleri kıyafetleri ile katıldı. Amatör spora gönül verenlerinde eşlik ettiği programın devamında tekvando ve güreş gösterisi yapıldı.     Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İbanoğlu, kentteki sporcu sayısının geçmiş yıllara göre yüzde 25 oranında arttığını söyledi. İbanoğlu, kentte 52 branşta 142 bin 688 lisanslı sporcu, 37 spor kulübü, 91 milli sporcu, 30 engelli spor kulübünde 773 sporcu bulunduğunu belirtti.   “Sporda başarı ancak amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayış ile mümkündür”   Amatör sporlara ilgiliyi arttırmak ve farkındalık oluşturmak için 'Amatör Spor Haftası' etkinliklerinin yapıldığını söyledi. “Amatör spor branşları sağlıklı, çalışkan, mutlu ve ahlaklı ve ülkesini seven iyi bireyler yetişmesine milli spor bilincinin oluşması için büyük bir araçtır. Sporda başarı ancak amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayış ile mümkündür. Fedakarlık yapılmadan başarı ortaya çıkmaz” dedi. Etkinlik çeşitli gösterilerin sergilenmesinin ardından sona erdi.    
Denizli’de amatör sporlara ilgiyi artırmak için her yıl kutlanan ’Amatör Spor Haftası’ kortej yürüyüşüyle başladı.

Denizli'de amatör sporlara ilgiyi artırmak için her yıl kutlanan 'Amatör Spor Haftası' kortej yürüyüşüyle başladı. Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kentte 52 branşta 142 bin 688 lisanslı sporcunun olduğunu ifade etti.

 

Yürüyüş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) koordinesinde yapıldı. Vilayet Meydanı'ndan başlayan etkinlik, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda sona erdi. Etkinliğe İbanoğlu'nun yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne sporcular sportif faaliyetlerde giyindikleri kıyafetleri ile katıldı. Amatör spora gönül verenlerinde eşlik ettiği programın devamında tekvando ve güreş gösterisi yapıldı.

 


 

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İbanoğlu, kentteki sporcu sayısının geçmiş yıllara göre yüzde 25 oranında arttığını söyledi. İbanoğlu, kentte 52 branşta 142 bin 688 lisanslı sporcu, 37 spor kulübü, 91 milli sporcu, 30 engelli spor kulübünde 773 sporcu bulunduğunu belirtti.



 

“Sporda başarı ancak amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayış ile mümkündür”

 

Amatör sporlara ilgiliyi arttırmak ve farkındalık oluşturmak için 'Amatör Spor Haftası' etkinliklerinin yapıldığını söyledi. “Amatör spor branşları sağlıklı, çalışkan, mutlu ve ahlaklı ve ülkesini seven iyi bireyler yetişmesine milli spor bilincinin oluşması için büyük bir araçtır. Sporda başarı ancak amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayış ile mümkündür. Fedakarlık yapılmadan başarı ortaya çıkmaz” dedi. Etkinlik çeşitli gösterilerin sergilenmesinin ardından sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.