Denizli'de av sezonu sona erdi!

YAŞAM 13.03.2017 - 16:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de av sezonu sona erdi!

Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Denizli'de av sezonun sona erdiğini duyurdu.

Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "4915 sayılı kara avcılığı kanunu doğaya, yaban hayvanlarının yaşam alanlarına ve içinde barındırdığı biyo çeşitlilik ile var olan ekosistemlere zarar veren yasa dışı avcılığın önlenmesi yanında sürdürülebilir avcılık yapılabilmesi için bazı düzenlemeleri içerir.   Kanunda yasal avlanmanın; avına izin verilen yaban hayvanı türlerini, izin verilen yerlerde, tespit edilen zaman ve miktarlar ile belirlenen esas ve usullerle olacağı kayıtlıdır. Dolayısıyla bilimsel avcılıkta belli sürelerden söz edilir.   Yılın her döneminde ve kuralsız avcılığın hem çevreye zarar verdiği hem de bazı yaban hayvanlarının türlerinin yok olmasına neden olduğu yaşadığımız bir gerçektir. Av hayvanlarının üreme, eş tutma ve yavru büyütme zamanlarında avlanmalarına yasak getirilerek yaban hayvanlarının planlı ve sürdürülebilir şekilde avcılığı sağlanmaktadır.     Yaban hayvanlarından 58 adedinin avına Bakanlığımızın uhdesinde kurulan Merkez Av Komisyonu tarafından av sezonu içinde avlanmak üzere belli sürelerde izin verilmektedir.               Denizli ilimizde 23 adet Devlet ve Genel Avlağı mevcut olup avlaklarımız av zenginliği ile tüm yurttan avcı çekmektedir.             İlimizde 2016-2017 av sezonu 26.02.2017 tarihinde kapanmıştır. Av sezonunun sona ermesiyle birlikte avcılığa gönül veren insanların kaçak ava yönelmemelerini, yaban hayvanlarının yaşam karelerini onları rahatsız etmeden fotoğraflamalarını, doğayla iç içe geçirdikleri sürelerde ülkemizin fotoğraf albümüne yeni sayfalar kazandırmalarını diliyoruz.
Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Denizli'de av sezonun sona erdiğini duyurdu.

Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "4915 sayılı kara avcılığı kanunu doğaya, yaban hayvanlarının yaşam alanlarına ve içinde barındırdığı biyo çeşitlilik ile var olan ekosistemlere zarar veren yasa dışı avcılığın önlenmesi yanında sürdürülebilir avcılık yapılabilmesi için bazı düzenlemeleri içerir.   Kanunda yasal avlanmanın; avına izin verilen yaban hayvanı türlerini, izin verilen yerlerde, tespit edilen zaman ve miktarlar ile belirlenen esas ve usullerle olacağı kayıtlıdır. Dolayısıyla bilimsel avcılıkta belli sürelerden söz edilir.

 

Yılın her döneminde ve kuralsız avcılığın hem çevreye zarar verdiği hem de bazı yaban hayvanlarının türlerinin yok olmasına neden olduğu yaşadığımız bir gerçektir. Av hayvanlarının üreme, eş tutma ve yavru büyütme zamanlarında avlanmalarına yasak getirilerek yaban hayvanlarının planlı ve sürdürülebilir şekilde avcılığı sağlanmaktadır.  

 

Yaban hayvanlarından 58 adedinin avına Bakanlığımızın uhdesinde kurulan Merkez Av Komisyonu tarafından av sezonu içinde avlanmak üzere belli sürelerde izin verilmektedir.  

           

Denizli ilimizde 23 adet Devlet ve Genel Avlağı mevcut olup avlaklarımız av zenginliği ile tüm yurttan avcı çekmektedir.

           

İlimizde 2016-2017 av sezonu 26.02.2017 tarihinde kapanmıştır. Av sezonunun sona ermesiyle birlikte avcılığa gönül veren insanların kaçak ava yönelmemelerini, yaban hayvanlarının yaşam karelerini onları rahatsız etmeden fotoğraflamalarını, doğayla iç içe geçirdikleri sürelerde ülkemizin fotoğraf albümüne yeni sayfalar kazandırmalarını diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.