Denizli’de böylesi görülmedi: Yasak sonrası yollar, meydanlar boş kaldı

DENİZLİ 11.04.2020 - 10:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli’de böylesi görülmedi: Yasak sonrası yollar, meydanlar boş kaldı

Türkiye’de 30 büyükşehir arasında yer alan Denizli ve Zonguldak’ta, il sınırları içersinde 2 günlük sokağa çıkma yasağı gece 24.00’da başladı. Yasağın ilk gününde Denizli’de yollar ve meydanlar  boş kaldı.   İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan saat 24.00’den 12 Nisan günü saat 24.00’e kadar büyükşehir statüsündeki 30 ilde Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı getirdi. Genelge, saat 22.15 itibarıyla valiliklere gönderildi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 31 ilde tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin üretiminin yapıldığı iş yerleri, fırın ve unlu mamül ruhsatlı iş yerleri ile hastaneler ve eczaneler açık olacak. Bu kapsamda yasağın ilk günü sabah saatlerinde Denizli’deki yollar boş kaldı.     Koronavirüs mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından tüm Türkiye'de sokaklar bomboş kaldı. İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından uyarıları dikkate alan vatandaşlar evlerine çekildi. Emniyet güçleri de yasağın başlamasının ardından kontrol noktaları oluşturdu. Bekçiler de ana caddelerde ve kentin değişik yerlerinde görev aldı.     Dün akşam saatlerinde dışarı çıkma yasağı getirilen iller açıklandıktan sonra vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için fırınlara, marketlere ve benzin istasyonlarına akın etti. Denizli’de trafikte ve alış veriş yapılan yerlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşların sokağa çıkma yasağının başlama saatine kadar ihtiyaçlarını karşıladı. Daha sonra evlerine çekildi.     Denizli’de hiçbir şekilde toplu taşıma araçlarının çalışmaması üzerine yollar boş kaldı. Sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar dışında Denizli adeta hayalet şehre dönüştü. Emniyet güçlerinin çeşitli noktalarda görev alması sonucu tek tük de olsa dışarıda olan vatandaşları çevirerek neden dışarıda olduğunu sordu. Kimisi açık olan fırından ekmek almak için kimisi de dışarı çıkma yasağından muaf olan çalışanlar olduğu belirtildi.     Dün gece özellikle ekmek ve un almak için fırın ve marketlere akın eden vatandaşların boşa panik yaptıkları sabah saatlerinde daha iyi anlaşıldı. Fırınların ve unlu mamül ürünlerinin satış yaptığı noktalar vatandaşlara hizmet vermeye devam etti.     Bir vatandaş sabah gittiği fırından her ihtimale karşı günlük ihtiyaçlarından fazla ekmek alarak tedbir almak adına 10 ekmek aldığını ifade etti.        

Türkiye’de 30 büyükşehir arasında yer alan Denizli ve Zonguldak’ta, il sınırları içersinde 2 günlük sokağa çıkma yasağı gece 24.00’da başladı. Yasağın ilk gününde Denizli’de yollar ve meydanlar  boş kaldı.

 

İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan saat 24.00’den 12 Nisan günü saat 24.00’e kadar büyükşehir statüsündeki 30 ilde Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı getirdi. Genelge, saat 22.15 itibarıyla valiliklere gönderildi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 31 ilde tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin üretiminin yapıldığı iş yerleri, fırın ve unlu mamül ruhsatlı iş yerleri ile hastaneler ve eczaneler açık olacak. Bu kapsamda yasağın ilk günü sabah saatlerinde Denizli’deki yollar boş kaldı.

 

denizli'de sokaga çıkma yasagi

 

Koronavirüs mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından tüm Türkiye'de sokaklar bomboş kaldı. İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından uyarıları dikkate alan vatandaşlar evlerine çekildi. Emniyet güçleri de yasağın başlamasının ardından kontrol noktaları oluşturdu. Bekçiler de ana caddelerde ve kentin değişik yerlerinde görev aldı.

 

denizli'de sokaga cikma yasagi

 

Dün akşam saatlerinde dışarı çıkma yasağı getirilen iller açıklandıktan sonra vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için fırınlara, marketlere ve benzin istasyonlarına akın etti. Denizli’de trafikte ve alış veriş yapılan yerlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşların sokağa çıkma yasağının başlama saatine kadar ihtiyaçlarını karşıladı. Daha sonra evlerine çekildi.

 

 

Denizli’de hiçbir şekilde toplu taşıma araçlarının çalışmaması üzerine yollar boş kaldı. Sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar dışında Denizli adeta hayalet şehre dönüştü. Emniyet güçlerinin çeşitli noktalarda görev alması sonucu tek tük de olsa dışarıda olan vatandaşları çevirerek neden dışarıda olduğunu sordu. Kimisi açık olan fırından ekmek almak için kimisi de dışarı çıkma yasağından muaf olan çalışanlar olduğu belirtildi.

 

denizli'de sokaga cikma yasagi

 

Dün gece özellikle ekmek ve un almak için fırın ve marketlere akın eden vatandaşların boşa panik yaptıkları sabah saatlerinde daha iyi anlaşıldı. Fırınların ve unlu mamül ürünlerinin satış yaptığı noktalar vatandaşlara hizmet vermeye devam etti.

 

denizli'de sokaga cikma yasagi

 

Bir vatandaş sabah gittiği fırından her ihtimale karşı günlük ihtiyaçlarından fazla ekmek alarak tedbir almak adına 10 ekmek aldığını ifade etti.

 

denizli'de sokaga cikma yasagi

 

denizli'de sokaga cikma yasagi

denizli'de sokaga cikma yasagi

 

denizli'de sokaga cikma yasagi

 

denizli'de sokaga cikma yasagi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.