Denizli'de Buldan Hükümet Konağı eski kimliğine kavuşuyor

DENİZLİ 01.09.2019 - 17:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Buldan Hükümet Konağı eski kimliğine kavuşuyor

Denizli Buldan Eski Hükümet Konağı eski kimliğine kavuşuyor. Belediyeyi,  kurulduğu 1854’den1946 yılına kadar bünyesinde bulunduran Eski Hükümet Konağı’nın, yeniden belediye hizmet binası olarak kullanılacağını söyleyen Başkan Şevik, “Belediyemizin bazı birimlerini taşıyarak eski hükümet konağını yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.   Buldan eski Hükümet Konağı,  73 yıl aradan sonra yeniden belediye hizmet binası olarak kullanılacak. Belediye Özel Kalemi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Restorasyon gibi bazı birimlerini Eski Hükümet Konağı’na taşımaya hazırlanan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, burasını tarihsel canlılığını yeniden kazandırmayı hedefliyor.   SON 5 YILDIR KULLANILMIYORDU Eski Hükümet Konağı, 1946 yılında çıkan yangın sonrası belediye ve hükümet Konağı taşınmasının ardından onarılarak adliye, emniyet, maliye, Tekel Müdürlüğü, kütüphane, orta öğretim öğrenci yurdu, MHP lokali ve derneği, avcılar kulübü ve kahve gibi çok çeşitli fonksiyonlarda kullanılmıştı.Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in görev yaptığı 2007-2011 yıllarında Adalet Bakanlığı’ndan devralınan Cezaevi ile birlikte restorasyonutamamlanarakBelediye El Sanatları ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunulan eski Hükümet Konağının son 5 yıldan beri kullanılmadığını vurgulayan başkan Şevik, burasını yeniden vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini belirtti. Başkan Şevik, belediyenin bazı birimlerini buraya taşıyarak tarihsel canlılığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.     ENCÜMEN TARİHİ BİNADA TOPLANDI Tarihi binada,  Belediye Encümeni ilk toplantısını gerçekleştirdi.   Encümene başkanlık eden Başkan Şevik,  "Bu tarihi binada hem belediyemizin hizmetlerini sunmak hem de vatandaşla iç içe olma adına belediyemizin bazı birimlerini buraya taşıyacağız. Bu eserler restore edilip kapısına kilit vurulursa tekrar eski haline döner. Bu binaları hayatta ve diri tutan insan nefesidir. O nedenle bu tarihi binayı yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.   

Denizli Buldan Eski Hükümet Konağı eski kimliğine kavuşuyor. Belediyeyi,  kurulduğu 1854’den1946 yılına kadar bünyesinde bulunduran Eski Hükümet Konağı’nın, yeniden belediye hizmet binası olarak kullanılacağını söyleyen Başkan Şevik, “Belediyemizin bazı birimlerini taşıyarak eski hükümet konağını yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

Buldan eski Hükümet Konağı,  73 yıl aradan sonra yeniden belediye hizmet binası olarak kullanılacak. Belediye Özel Kalemi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Restorasyon gibi bazı birimlerini Eski Hükümet Konağı’na taşımaya hazırlanan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, burasını tarihsel canlılığını yeniden kazandırmayı hedefliyor.

 

SON 5 YILDIR KULLANILMIYORDU

Eski Hükümet Konağı, 1946 yılında çıkan yangın sonrası belediye ve hükümet Konağı taşınmasının ardından onarılarak adliye, emniyet, maliye, Tekel Müdürlüğü, kütüphane, orta öğretim öğrenci yurdu, MHP lokali ve derneği, avcılar kulübü ve kahve gibi çok çeşitli fonksiyonlarda kullanılmıştı.Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in görev yaptığı 2007-2011 yıllarında Adalet Bakanlığı’ndan devralınan Cezaevi ile birlikte restorasyonutamamlanarakBelediye El Sanatları ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunulan eski Hükümet Konağının son 5 yıldan beri kullanılmadığını vurgulayan başkan Şevik, burasını yeniden vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini belirtti. Başkan Şevik, belediyenin bazı birimlerini buraya taşıyarak tarihsel canlılığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

 

ENCÜMEN TARİHİ BİNADA TOPLANDI

Tarihi binada,  Belediye Encümeni ilk toplantısını gerçekleştirdi.   Encümene başkanlık eden Başkan Şevik,  "Bu tarihi binada hem belediyemizin hizmetlerini sunmak hem de vatandaşla iç içe olma adına belediyemizin bazı birimlerini buraya taşıyacağız. Bu eserler restore edilip kapısına kilit vurulursa tekrar eski haline döner. Bu binaları hayatta ve diri tutan insan nefesidir. O nedenle bu tarihi binayı yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.