Denizli’de camiler 74 gün sonra cemaatle buluşuyor

DENİZLİ 29.05.2020 - 09:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli’de camiler 74 gün sonra cemaatle buluşuyor

Korona virüs tedbirleri kapsamında 74 gündür toplu ibadete kapalı olan camiler yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de bugün cuma namazı ile ibadete açılıyor.   Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta ibadete kapatılan camiler 74 gün sonra yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de bugün cuma namazı ile ibadete açılacak. Kentteki camilerde dezenfekte işlemleri tamamlanırken, ibadet yapılacak alanlara sosyal mesafe kuralına uygun şeritler çekildi.   Covid-19 tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde camilerde cemaat ile ibadet faaliyetleri durdurulurken, bireysel olarak ibadet yapılması kararı alınmıştı. Kontrollü normalleşme ile birlikte camilerin bugün cuma namazıyla ibadete açılacağı duyuruldu. Bunun üzerine Denizli’de camilerde hijyen tedbirleri üst düzeyde tutuldu. Dezenfekte işlemleri tamamlanan camilerde ibadet yapılacak alanlara sosyal mesafe kuralına uygun şeritler çekildi. Vatandaşların sağlıklı bir ortamda ibadet edebilmesi için cami avlusu temizlenirken, belirli noktalara bilgilendirme yazıları asıldı.     10 haftadan beri camilerde Cuma namazı kılınmamasının ardından alınan karar gereği bugün Denizli’nin 19 ilçesinde belirlenen 595 camisinde müminler Cuma namazını eda edebilecekler. Bu arada tüm camilerde öğle ve ikindi namazları sosyal mesafe kuralları çerçevesinde tüm camilerde kılınabilecek.  

Korona virüs tedbirleri kapsamında 74 gündür toplu ibadete kapalı olan camiler yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de bugün cuma namazı ile ibadete açılıyor.

 

Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta ibadete kapatılan camiler 74 gün sonra yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de bugün cuma namazı ile ibadete açılacak. Kentteki camilerde dezenfekte işlemleri tamamlanırken, ibadet yapılacak alanlara sosyal mesafe kuralına uygun şeritler çekildi.

 

Covid-19 tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde camilerde cemaat ile ibadet faaliyetleri durdurulurken, bireysel olarak ibadet yapılması kararı alınmıştı. Kontrollü normalleşme ile birlikte camilerin bugün cuma namazıyla ibadete açılacağı duyuruldu. Bunun üzerine Denizli’de camilerde hijyen tedbirleri üst düzeyde tutuldu. Dezenfekte işlemleri tamamlanan camilerde ibadet yapılacak alanlara sosyal mesafe kuralına uygun şeritler çekildi. Vatandaşların sağlıklı bir ortamda ibadet edebilmesi için cami avlusu temizlenirken, belirli noktalara bilgilendirme yazıları asıldı.

 

 

10 haftadan beri camilerde Cuma namazı kılınmamasının ardından alınan karar gereği bugün Denizli’nin 19 ilçesinde belirlenen 595 camisinde müminler Cuma namazını eda edebilecekler. Bu arada tüm camilerde öğle ve ikindi namazları sosyal mesafe kuralları çerçevesinde tüm camilerde kılınabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.