Denizli’de, çekirdeksiz karpuz üretecekler

GÜNDEM 30.05.2017 - 14:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’de, çekirdeksiz karpuz üretecekler

Denizli’nin Çal ilçesinde 2 çiftçi, 70 dekar çekirdeksiz karpuz fidesi dikti. Çekirdeksiz karpuz, bölgede ilk kez yetiştirilecek.

Denizli’nin Çal ilçesinde 2 çiftçi, 70 dekar çekirdeksiz karpuz fidesi dikti. Çekirdeksiz karpuz, bölgede ilk kez yetiştirilecek.    Çal ilçesinde başlatılan Tarım Kenti Projesi kapsamında, örtü altı seracılık projesi ile sera alanlarının artmasından sonra bölgede alternatif tarım ürünlerini geliştirmek amacıyla Çal Belediyesi ile Çal Ziraat Odasının işbirliğinde çalışmalar sürdürülüyor. Çal’da, 300 dekar sarımsak ekiminin ardından bölgede ilk kez çekirdeksiz karpuz dikimi yapıldı. Aşağıseyit Mahallesi’nde çiftçilik yapan Metin Yıldırım ile Duran Bağcı, tarlalarında 70 dekar çekirdeksiz karpuz dikimi yaptı.   Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “İnsanlar artık büyük karpuz yemeyi sevmiyor, ’20 kilo olmasın, 3-4 kilo olsun’ diye taleplerde bulunuyor. Çekirdeksiz karpuz bu yıl ilk kez bölgemizde yetiştirilecek. Antalya’dan bir firma alım ve fiyat garantisi verdi. Hedefimiz bölgemizde alternatif tarım ürünlerini geliştirmek, üreticilerimizin daha iyi para kazanıp, daha kaliteli ürünler yetiştirmesini sağlamak. Çal’da başlatılan Tarım Kenti Projesi başarıyla yürütülüyor. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Denizli’nin Çal ilçesinde 2 çiftçi, 70 dekar çekirdeksiz karpuz fidesi dikti. Çekirdeksiz karpuz, bölgede ilk kez yetiştirilecek.

Denizli’nin Çal ilçesinde 2 çiftçi, 70 dekar çekirdeksiz karpuz fidesi dikti. Çekirdeksiz karpuz, bölgede ilk kez yetiştirilecek. 

 

Çal ilçesinde başlatılan Tarım Kenti Projesi kapsamında, örtü altı seracılık projesi ile sera alanlarının artmasından sonra bölgede alternatif tarım ürünlerini geliştirmek amacıyla Çal Belediyesi ile Çal Ziraat Odasının işbirliğinde çalışmalar sürdürülüyor. Çal’da, 300 dekar sarımsak ekiminin ardından bölgede ilk kez çekirdeksiz karpuz dikimi yapıldı. Aşağıseyit Mahallesi’nde çiftçilik yapan Metin Yıldırım ile Duran Bağcı, tarlalarında 70 dekar çekirdeksiz karpuz dikimi yaptı.

 


Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “İnsanlar artık büyük karpuz yemeyi sevmiyor, ’20 kilo olmasın, 3-4 kilo olsun’ diye taleplerde bulunuyor. Çekirdeksiz karpuz bu yıl ilk kez bölgemizde yetiştirilecek. Antalya’dan bir firma alım ve fiyat garantisi verdi. Hedefimiz bölgemizde alternatif tarım ürünlerini geliştirmek, üreticilerimizin daha iyi para kazanıp, daha kaliteli ürünler yetiştirmesini sağlamak. Çal’da başlatılan Tarım Kenti Projesi başarıyla yürütülüyor. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.