Denizli'de Cumhuriyetin 96. yıldönümü kutlandı

DENİZLİ 29.10.2019 - 14:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de Cumhuriyetin 96. yıldönümü kutlandı

Denizli’de Cumhuriyetin 96. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Denizli Valisi Hasan Karahan tebrikleri kabul etti.   Cumhuriyetin 96. Yılı kutlamalarının dün Atatürk Anıtı önüne konulan çelenkle başlayan kutlamalar bugün devam etti. Bugünkü tören, Valilik önündeki meydanda Vali Hasan Karahan, 11.Komando Tugayı Garnizon Komutanı Vekili Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın halkı selamlamasıyla devam etti.     Kutlamalara, Vali Hasan Karahan, 11.Komando Tugayı Garnizon Komutanı Vekili Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Kurum müdürleri, STK başkanları öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Vali Hasan Karahan bir konuşma yaptı.   Vali Karahan, yaptığı konuşmada, Türk milletinin Cumhuriyet'e dün olduğu gibi bugün de sahip çıktığını ve bunu sürdüreceğini kaydetti. Türk milletinin Cumhuriyet'le geliştiğini ve güçlendiğini belirten Karahan, "Allah milletimizin ayağına taş değdirmesin. Coşkunuz ve heyecanınız daim olsun. Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılını hep birlikte kutluyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan milletimiz her daim hakkın ve adaletin yanında. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamında, 96 yılda eğitimden sağlığa, sanayiden ekonomiye, tarımdan hayvancılığa hemen hemen her alanda büyük atılımlar büyük gelişmeler sağladık ve bu gelişmeler dünya genelinde örnek teşkil etti. Elbette ulaşmamız gereken daha nice hedefler ve sorumluluklar var. Biz daima birlik ve beraber olduğumuz sürece bu düşmanlar bizim karşımızda duramaz" dedi.     Konuşmanın ardından okullarda çeşitli yarışmalar ve spor etkinliklerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlamalara büyük coşkuyla katılım gösteren Denizlili vatandaşlar gösterileri heyecanla izledi.   Kutlamalar çerçevesinde günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, halk oyunu ve mehter takımı gösterileri sunuldu. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi. Program askeri geçiş töreninin ardından sona erdi.                

Denizli’de Cumhuriyetin 96. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Denizli Valisi Hasan Karahan tebrikleri kabul etti.

 

Cumhuriyetin 96. Yılı kutlamalarının dün Atatürk Anıtı önüne konulan çelenkle başlayan kutlamalar bugün devam etti. Bugünkü tören, Valilik önündeki meydanda Vali Hasan Karahan, 11.Komando Tugayı Garnizon Komutanı Vekili Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın halkı selamlamasıyla devam etti.

 

 

Kutlamalara, Vali Hasan Karahan, 11.Komando Tugayı Garnizon Komutanı Vekili Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Kurum müdürleri, STK başkanları öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Vali Hasan Karahan bir konuşma yaptı.

 



Vali Karahan, yaptığı konuşmada, Türk milletinin Cumhuriyet'e dün olduğu gibi bugün de sahip çıktığını ve bunu sürdüreceğini kaydetti. Türk milletinin Cumhuriyet'le geliştiğini ve güçlendiğini belirten Karahan, "Allah milletimizin ayağına taş değdirmesin. Coşkunuz ve heyecanınız daim olsun. Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılını hep birlikte kutluyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan milletimiz her daim hakkın ve adaletin yanında. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamında, 96 yılda eğitimden sağlığa, sanayiden ekonomiye, tarımdan hayvancılığa hemen hemen her alanda büyük atılımlar büyük gelişmeler sağladık ve bu gelişmeler dünya genelinde örnek teşkil etti. Elbette ulaşmamız gereken daha nice hedefler ve sorumluluklar var. Biz daima birlik ve beraber olduğumuz sürece bu düşmanlar bizim karşımızda duramaz" dedi.

 

 

Konuşmanın ardından okullarda çeşitli yarışmalar ve spor etkinliklerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlamalara büyük coşkuyla katılım gösteren Denizlili vatandaşlar gösterileri heyecanla izledi.

 


Kutlamalar çerçevesinde günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, halk oyunu ve mehter takımı gösterileri sunuldu. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi. Program askeri geçiş töreninin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.