Denizli'de Deprem Bilimsel Olarak Masaya Yatırıldı

DENİZLİ 14.11.2019 - 17:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de Deprem Bilimsel Olarak Masaya Yatırıldı

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlü ile Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde Pamukkale Üniversitesi Morfoloji salonunda gerçekleştirilen Afet Ve Kent Planlama paneli, Denizli’de deprem konusunu masaya yatırdı.   Her biri alanında uzman akademisyen ve bilim insanının sunum yaptığı panelde, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de Bozkurt depreminin ardından yaşadıkları deneyimi anlatmak için konuşmacı olarak davet edildi.     Deprem sonrasında ilk iş olarak “kriz masası” kurduklarını, bu sayede tüm bölgelere ekipler gönderip acil müdahale edilecek yapıları belirlediklerini söyleyen Başkan Çelik, depremle ilgili yerel yönetimlerin çok iyi hazırlık yapmaları gerektiğinin altını çizdi.     “Doğa ile uyumlu ve barışçıl bir şekilde yaşamak zorundayız. Doğaya müdahale ederek değil, doğayı anlayarak kentsel planlar hazırlamalıyız” diyen Başkan Çelik, “Kafka’nın, ‘Dünya ile insan arasındaki savaşta dünyanın safını tut’ sözü bize çok şey anlatmaktadır. İnsanın yaşadığı tek yer olan Dünyamızı insanın daha güvenli ve huzurlu yaşayabileceği bir yer haline getirmeliyiz.   Deprem bizim gerçeğimiz. Onunla yaşamayı öğrenmeliyiz. Yapılarımızı dizayn ederken, depremden en az nasıl etkileniriz sorusu aklımızdan asla çıkmamalı. Biz Bozkurt Belediyesi olarak, bina ruhsatları verirken bu hususa azami önem gösteriyoruz. İnsanın bin bir umutla inşa ettiği ev, onun katili olmamalı. Bunu önleyecek kadar akla ve mantığa sahibiz. Yerel yönetimlerin görevi bu konuda taviz vermemek ve aklın ışığında hareket etmektir.   Biz, Bozkurt Belediyesi olarak depremden önce bu hassasiyetleri her daim önceliğimiz olarak gördük. Depremden sonra da aynı çizgide devam edeceğiz. Bu sebeple de hızlı bir şekilde bir dizi çalışma başlattık. TMMOB Genel Merkezi’nden Bozkurt’la ilgili fay hatları ve imar planı üzerine bir çalışma talebinde bulunduk. Yanı sıra alanında uzman birçok akademisyeni ilçemizde misafir edip kendilerinden bilgiler aldık ve hepsini raporladık. Depremin halkımız üzerinde yarattığı psikolojik tahribatı önlemek için bir dizi seminer düzenledik.   Birçok kurum, dernek ve sivil toplum örgütü ilçemizle dayanışmaya geçti ve bize araç, bina, konteyner ve ekipman desteğinde bulundular. Kısa sürede yaralarımızı sardık ve geleceğe yönelik tedbir planları hazırladık. Depremin ilçemizdeki olumsuz etkilerini neredeyse bütünüyle bertaraf etmiş durumdayız. Vatandaşlarımızın her türden ihtiyacını karşılamak için bir havuz oluşturduk ve koordineli bir şekilde tüm ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasını sağlamaya devam ediyoruz. Ülkemizde bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması en büyük temennimiz” diyen Başkan Çelik’in konuşması salonda büyük beğeni topladı.  

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlü ile Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde Pamukkale Üniversitesi Morfoloji salonunda gerçekleştirilen Afet Ve Kent Planlama paneli, Denizli’de deprem konusunu masaya yatırdı.

 

Her biri alanında uzman akademisyen ve bilim insanının sunum yaptığı panelde, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de Bozkurt depreminin ardından yaşadıkları deneyimi anlatmak için konuşmacı olarak davet edildi.

 

 

Deprem sonrasında ilk iş olarak “kriz masası” kurduklarını, bu sayede tüm bölgelere ekipler gönderip acil müdahale edilecek yapıları belirlediklerini söyleyen Başkan Çelik, depremle ilgili yerel yönetimlerin çok iyi hazırlık yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

 

 

“Doğa ile uyumlu ve barışçıl bir şekilde yaşamak zorundayız. Doğaya müdahale ederek değil, doğayı anlayarak kentsel planlar hazırlamalıyız” diyen Başkan Çelik, “Kafka’nın, ‘Dünya ile insan arasındaki savaşta dünyanın safını tut’ sözü bize çok şey anlatmaktadır. İnsanın yaşadığı tek yer olan Dünyamızı insanın daha güvenli ve huzurlu yaşayabileceği bir yer haline getirmeliyiz.

 

Deprem bizim gerçeğimiz. Onunla yaşamayı öğrenmeliyiz. Yapılarımızı dizayn ederken, depremden en az nasıl etkileniriz sorusu aklımızdan asla çıkmamalı. Biz Bozkurt Belediyesi olarak, bina ruhsatları verirken bu hususa azami önem gösteriyoruz. İnsanın bin bir umutla inşa ettiği ev, onun katili olmamalı. Bunu önleyecek kadar akla ve mantığa sahibiz. Yerel yönetimlerin görevi bu konuda taviz vermemek ve aklın ışığında hareket etmektir.

 

Biz, Bozkurt Belediyesi olarak depremden önce bu hassasiyetleri her daim önceliğimiz olarak gördük. Depremden sonra da aynı çizgide devam edeceğiz. Bu sebeple de hızlı bir şekilde bir dizi çalışma başlattık. TMMOB Genel Merkezi’nden Bozkurt’la ilgili fay hatları ve imar planı üzerine bir çalışma talebinde bulunduk. Yanı sıra alanında uzman birçok akademisyeni ilçemizde misafir edip kendilerinden bilgiler aldık ve hepsini raporladık. Depremin halkımız üzerinde yarattığı psikolojik tahribatı önlemek için bir dizi seminer düzenledik.

 

Birçok kurum, dernek ve sivil toplum örgütü ilçemizle dayanışmaya geçti ve bize araç, bina, konteyner ve ekipman desteğinde bulundular. Kısa sürede yaralarımızı sardık ve geleceğe yönelik tedbir planları hazırladık. Depremin ilçemizdeki olumsuz etkilerini neredeyse bütünüyle bertaraf etmiş durumdayız. Vatandaşlarımızın her türden ihtiyacını karşılamak için bir havuz oluşturduk ve koordineli bir şekilde tüm ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasını sağlamaya devam ediyoruz. Ülkemizde bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması en büyük temennimiz” diyen Başkan Çelik’in konuşması salonda büyük beğeni topladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.