Denizli’de Deve Güreşi Şöleni Yaşandı

KÜLTÜR 27.02.2017 - 08:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’de Deve Güreşi Şöleni Yaşandı

Denizli’de ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi 2.Geleneksel Deve Güreşleri’ binlerce kişinin coşkulu tezahüratları arasında Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Seyir zevki yüksek olan güreşlere siyaset ve spor camiasının ünlü isimlerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Tıklım tıklım dolu olan spor kompleksinde sahaya çıkan şampiyon develerin kıyasıya mücadelesi izleyenlere büyük keyif verdi, heyecanlı dakikalar yaşattı. Atlı Spor Kulübü gösteri yaparken, alanda 3 bin adet de Türk bayrağı dağıtıldı. Komplekste açılan Yörük çadırına da ilgi büyük oldu. Dinlenmek isteyenler Yörük çadırını tercih etti. Ücretli olan girişler saat 15.00’den itibaren güreş ağası Mehmet Kavak ve organizasyon sahibi Mehmet Uz tarafından ücretsiz yapıldı, kapılar açıldı. Dışarıda kalan vatandaşlar ise içeri girme imkanı buldu.     DENİZLİSPOR KUPASI’NI SILA KAZANDI   Güreşler sonunda Denizli Büyükşehir Belediye kupasını berabere kalan Şehzade ve Zabullu paylaştı. İkisine de ayrı ayrı kupa verildi. Valilik Kupası’nı Fındıkçıoğlu kazandı. Tertip komitesi Kupası’nı Sarayköy’den Mehmet Yiğit’in ‘Türker Yiğit’ isimli devesi kazandı. Denizlispor Kupası’nı ise yılların şampiyonu Mehmet Uz’un ‘Sıla’ isimli devesi kazandı. Ağalık Kupası ise Çakıcıbey aldı. Kupaları sahiplerine Sema Ramazanoğlu, Ali Değirmenci ve Mehmet Uz düzenlenen törenle verdi.     UZ: HERKESE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM Denizlispor Başkan Yardımcısı ve Organizasyon sahibi Mehmet Uz, müthiş bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini açıkladı. Katılımın geçen seneden daha fazla olduğunun altını çizen Mehmet Uz, “Bu kültürü yaşatmak için her şeyi yapıyoruz. Bu işe yüreğimizi koyduk. İlginin fazla olması da beni sevindirdi. Katılım ve atmosfer çok iyiydi. Sahada güreşen develerimiz de herkeste ayrı bir heyecan uyandırdı. Ege-Marmara ve Akdeniz’in ünlü develerinin kıyasıya mücadelesi herkesi memnun etti” diye konuştu.        
Denizli’de ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi 2.Geleneksel Deve Güreşleri’ binlerce kişinin coşkulu tezahüratları arasında Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Seyir zevki yüksek olan güreşlere siyaset ve spor camiasının ünlü isimlerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Tıklım tıklım dolu olan spor kompleksinde sahaya çıkan şampiyon develerin kıyasıya mücadelesi izleyenlere büyük keyif verdi, heyecanlı dakikalar yaşattı. Atlı Spor Kulübü gösteri yaparken, alanda 3 bin adet de Türk bayrağı dağıtıldı. Komplekste açılan Yörük çadırına da ilgi büyük oldu. Dinlenmek isteyenler Yörük çadırını tercih etti. Ücretli olan girişler saat 15.00’den itibaren güreş ağası Mehmet Kavak ve organizasyon sahibi Mehmet Uz tarafından ücretsiz yapıldı, kapılar açıldı. Dışarıda kalan vatandaşlar ise içeri girme imkanı buldu.

 

 

DENİZLİSPOR KUPASI’NI SILA KAZANDI

 

Güreşler sonunda Denizli Büyükşehir Belediye kupasını berabere kalan Şehzade ve Zabullu paylaştı. İkisine de ayrı ayrı kupa verildi. Valilik Kupası’nı Fındıkçıoğlu kazandı. Tertip komitesi Kupası’nı Sarayköy’den Mehmet Yiğit’in ‘Türker Yiğit’ isimli devesi kazandı. Denizlispor Kupası’nı ise yılların şampiyonu Mehmet Uz’un ‘Sıla’ isimli devesi kazandı. Ağalık Kupası ise Çakıcıbey aldı. Kupaları sahiplerine Sema Ramazanoğlu, Ali Değirmenci ve Mehmet Uz düzenlenen törenle verdi.

 

 

UZ: HERKESE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Denizlispor Başkan Yardımcısı ve Organizasyon sahibi Mehmet Uz, müthiş bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini açıkladı. Katılımın geçen seneden daha fazla olduğunun altını çizen Mehmet Uz, “Bu kültürü yaşatmak için her şeyi yapıyoruz. Bu işe yüreğimizi koyduk. İlginin fazla olması da beni sevindirdi. Katılım ve atmosfer çok iyiydi. Sahada güreşen develerimiz de herkeste ayrı bir heyecan uyandırdı. Ege-Marmara ve Akdeniz’in ünlü develerinin kıyasıya mücadelesi herkesi memnun etti” diye konuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.