Denizli'de dolandırıcılar ve işyeri sahipleri vatandaşı dolandırdı

ASAYİŞ 24.06.2020 - 12:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de dolandırıcılar ve işyeri sahipleri vatandaşı dolandırdı

Denizli’de işyeri sahipleri ile işbirliği yapan dolandırıcılar, sahte pos cihazı kullanarak kopyaladıkları vatandaşların banka veya kredi kartlarındaki paraları boşalttı. Düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalanarak tutuklandı.   Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il genelinde düzenlenen operasyonda, Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayları kapsamında, çeşitli işyerleri ile komisyon karşılığı anlaştıkları, işyerlerinde yazılımları değiştirilmiş sahte pos cihazları yerleştirildiği tespit edildi. Pos cihazlarının içindeki yazılımla bankalarla irtibatlarının kesildiği, bu cihaza takılan banka kartlarının kopyalayarak, pos cihazında depolanan kart bilgileri, banka kartı özelliği bulunmayan ‘ClupCard’ olarak tabir edilen manyetik kartlara yüklediler. Sahte kartlarla banka ATM’lerinden bu yöntemle birçok vatandaşın banka hesaplarından yüklü miktarda paralarını çektikleri tespit edildi.   Sahte pos cihazı kullanıldığı anlaşılan iş yerleri ile sahte pos cihazlarını temin eden şüphelilerin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde 9 şüpheli ekipler tarafından yakalandı. Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda; olaylarda kullanılan başta sahte banka kartları olmak üzere birçok suç ve suç unsuru ile şüphelilere ait dijital materyaller ele geçirildi.   Soruşturmada kapsamında yakalanan 9 şüpheli şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi.     EMNİYETTEN UYARI! Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Vatandaşların işyerlerinden banka kartları ile yapmış oldukları alışverişlerde işyeri yetkilisinin Kartınızda ödeme ile ilgili “BAĞLANTI HATASI”, “ÖDEME HATASI” gibi hata kodlu işlem olduğunu belirtmesi durumunda, pos cihazındaki hatayı gözle kontrol etmeleri ve bu hata ile ilgili olarak, zaman geçirmeden süratle bankalarıyla anında irtibata geçerek durumu teyit ettirmeleri” uyarısında bulundu.

Denizli’de işyeri sahipleri ile işbirliği yapan dolandırıcılar, sahte pos cihazı kullanarak kopyaladıkları vatandaşların banka veya kredi kartlarındaki paraları boşalttı. Düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalanarak tutuklandı.

 

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il genelinde düzenlenen operasyonda, Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayları kapsamında, çeşitli işyerleri ile komisyon karşılığı anlaştıkları, işyerlerinde yazılımları değiştirilmiş sahte pos cihazları yerleştirildiği tespit edildi. Pos cihazlarının içindeki yazılımla bankalarla irtibatlarının kesildiği, bu cihaza takılan banka kartlarının kopyalayarak, pos cihazında depolanan kart bilgileri, banka kartı özelliği bulunmayan ‘ClupCard’ olarak tabir edilen manyetik kartlara yüklediler. Sahte kartlarla banka ATM’lerinden bu yöntemle birçok vatandaşın banka hesaplarından yüklü miktarda paralarını çektikleri tespit edildi.

 

Sahte pos cihazı kullanıldığı anlaşılan iş yerleri ile sahte pos cihazlarını temin eden şüphelilerin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde 9 şüpheli ekipler tarafından yakalandı. Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda; olaylarda kullanılan başta sahte banka kartları olmak üzere birçok suç ve suç unsuru ile şüphelilere ait dijital materyaller ele geçirildi.

 

Soruşturmada kapsamında yakalanan 9 şüpheli şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi.

 

 

EMNİYETTEN UYARI!

Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Vatandaşların işyerlerinden banka kartları ile yapmış oldukları alışverişlerde işyeri yetkilisinin Kartınızda ödeme ile ilgili “BAĞLANTI HATASI”, “ÖDEME HATASI” gibi hata kodlu işlem olduğunu belirtmesi durumunda, pos cihazındaki hatayı gözle kontrol etmeleri ve bu hata ile ilgili olarak, zaman geçirmeden süratle bankalarıyla anında irtibata geçerek durumu teyit ettirmeleri” uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.