Denizli’de düğünde takılan takı görenleri şok etti

DENİZLİ 03.09.2019 - 11:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli’de düğünde takılan takı görenleri şok etti

Denizli’de bir düğün merasiminde eşine ender rastlanan bir durum yaşandı. Davetliler arasından bir kişi takı esnasında çeyrek altın yerine 10 kuruş taktı. Takıların kontrolü esnasında damadın annesi Ayşe T. gördüğü manzara karşısında şok yaşadığını belirtti.   Gelenekler yöreden yöreye değişse de, ülke genelinde gelin ve damada altın takmak standart hale geldi. Eski dönemlere dayanan altın takma geleneğinin birincil amacı, evlenen çifte yardım etmektir. Ama bir de ikincil amacı var. Takılan altının kendi çocuğunun düğününe geri gelmesidir.   Denizli’nin Pamukkale İlçesi Dokuzkavaklar Mahallesi’nde ikamet eden, Ayşe, Mehmet Ali T.’nin oğulları Engin T., 1 Eylül’de dünya evine girdi. Oğullarının mürveti için tüm hazırlıklar tamamlanmış ve eş, dost ve akrabalar düğün için davet edilmişti. 31 Ağustos Cumartesi gecesi düzenlenen kına gecesi sonrası 1 Eylül’de davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Saat 17.00’da gelin almaya giden aile ve davetliler daha sonra takı merasimine geçildi.       Düğün sonrası takılan takılar kontrol edilirken, takılar arasında çeyrek altın niyetine takılmış 10 kuruşu gören aile adeta şaşkına döndü. Birçok düğünde sahte çeyrek altın takıldığı görülse de, ilk defa yaşanan bu olayda, çeyrek altın yerine 10 kuruş takılması görenlerde adeta şok etkisi yaşattı.   Anne Ayşe T. bu duruma hem çok üzüldü hem de çok sinirlenerek, takılan takıyı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bana bunu layık gören takan arkadaşa yazıklar olsun. Ben ona altın takayım o bunu taksın, hiç mi utanmadın?” ifadelerine yer verdi.     Yapılan paylaşımın altına yapılan yorumlarda şaşkına dönen vatandaşlar, Ayşe T.’ye teselli verirken yapılanın çok yanlış ve terbiyesizlik olduğunu ifade ettiler.   Damadın annesi Ayşe T., Denizli20haber.com’a yaptığı açıklamada; “Takıların içinde 10 kuruşu gördüğümde şok oldum. Çok şaşırdım ve üzüldüm. Şaka desen şaka değil. Çok rencide olduk. Hiç takmasa daha iyiydi. Resmen bizimle dalga geçilmiş gibi oldu” ifadelerine yer verdi.   Düğünde kimin taktığı şuan belli olmayan takının sahibi, düğünde çekilen kamerada ortaya çıkması bekleniyor.  

Denizli’de bir düğün merasiminde eşine ender rastlanan bir durum yaşandı. Davetliler arasından bir kişi takı esnasında çeyrek altın yerine 10 kuruş taktı. Takıların kontrolü esnasında damadın annesi Ayşe T. gördüğü manzara karşısında şok yaşadığını belirtti.

 

Gelenekler yöreden yöreye değişse de, ülke genelinde gelin ve damada altın takmak standart hale geldi. Eski dönemlere dayanan altın takma geleneğinin birincil amacı, evlenen çifte yardım etmektir. Ama bir de ikincil amacı var. Takılan altının kendi çocuğunun düğününe geri gelmesidir.

 

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Dokuzkavaklar Mahallesi’nde ikamet eden, Ayşe, Mehmet Ali T.’nin oğulları Engin T., 1 Eylül’de dünya evine girdi. Oğullarının mürveti için tüm hazırlıklar tamamlanmış ve eş, dost ve akrabalar düğün için davet edilmişti. 31 Ağustos Cumartesi gecesi düzenlenen kına gecesi sonrası 1 Eylül’de davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Saat 17.00’da gelin almaya giden aile ve davetliler daha sonra takı merasimine geçildi.

 

 

 

Düğün sonrası takılan takılar kontrol edilirken, takılar arasında çeyrek altın niyetine takılmış 10 kuruşu gören aile adeta şaşkına döndü. Birçok düğünde sahte çeyrek altın takıldığı görülse de, ilk defa yaşanan bu olayda, çeyrek altın yerine 10 kuruş takılması görenlerde adeta şok etkisi yaşattı.

 

Anne Ayşe T. bu duruma hem çok üzüldü hem de çok sinirlenerek, takılan takıyı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bana bunu layık gören takan arkadaşa yazıklar olsun. Ben ona altın takayım o bunu taksın, hiç mi utanmadın?” ifadelerine yer verdi.

 

 

Yapılan paylaşımın altına yapılan yorumlarda şaşkına dönen vatandaşlar, Ayşe T.’ye teselli verirken yapılanın çok yanlış ve terbiyesizlik olduğunu ifade ettiler.

 

Damadın annesi Ayşe T., Denizli20haber.com’a yaptığı açıklamada; “Takıların içinde 10 kuruşu gördüğümde şok oldum. Çok şaşırdım ve üzüldüm. Şaka desen şaka değil. Çok rencide olduk. Hiç takmasa daha iyiydi. Resmen bizimle dalga geçilmiş gibi oldu” ifadelerine yer verdi.

 

Düğünde kimin taktığı şuan belli olmayan takının sahibi, düğünde çekilen kamerada ortaya çıkması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.