Denizli'de en çok tercih edilen isim Zeynep ve Eymen

DENİZLİ 20.02.2020 - 09:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de en çok tercih edilen isim Zeynep ve Eymen

Denizli’de en çok tercih edilen bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen oldu.   TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından yapılan açıklamaya göre, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları çerçevesinde, 2019 yılında doğan bebeklere konulan isimler incelendiğinde; Denizli’de kızlarda “Zeynep”, erkeklerde ise “Eymen” isminin en çok tercih edilen isimler olduğu görüldü.   2019 yılında Denizli ilinde doğan kız çocuklarına en çok verilen isim Zeynep oldu. Zeynep isminden sonra en çok Elif ve Defne isimleri verildi.   2019 yılında Denizli ilinde doğan erkek çocuklarına en çok verilen isim Eymen oldu. Eymen isminden sonra en çok Kerem ve Mustafa isimleri verildi.   Sıra En çok verilen kız ismi Sıra En çok verilen erkek ismi 1 ZEYNEP 1 EYMEN 2 ELİF 2 KEREM 3 DEFNE 3 MUSTAFA 4 ÖYKÜ 4 YUSUF 5 ASEL 5 YİĞİT 6 EBRAR 6 ALPEREN 7 EYLÜL 7 MİRAÇ 8 ASYA 8 MEHMET 9 ALYA 9 EMİR 10 AZRA 10 ALİ      

Denizli’de en çok tercih edilen bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen oldu.

 

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından yapılan açıklamaya göre, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları çerçevesinde, 2019 yılında doğan bebeklere konulan isimler incelendiğinde; Denizli’de kızlarda “Zeynep”, erkeklerde ise “Eymen” isminin en çok tercih edilen isimler olduğu görüldü.

 

2019 yılında Denizli ilinde doğan kız çocuklarına en çok verilen isim Zeynep oldu. Zeynep isminden sonra en çok Elif ve Defne isimleri verildi.

 

2019 yılında Denizli ilinde doğan erkek çocuklarına en çok verilen isim Eymen oldu. Eymen isminden sonra en çok Kerem ve Mustafa isimleri verildi.

 

Sıra

En çok verilen kız ismi

Sıra

En çok verilen erkek ismi

1

ZEYNEP

1

EYMEN

2

ELİF

2

KEREM

3

DEFNE

3

MUSTAFA

4

ÖYKÜ

4

YUSUF

5

ASEL

5

YİĞİT

6

EBRAR

6

ALPEREN

7

EYLÜL

7

MİRAÇ

8

ASYA

8

MEHMET

9

ALYA

9

EMİR

10

AZRA

10

ALİ

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.