Denizli'de Engelliler Haftası etkinlikleri sürüyor

DENİZLİ 15.05.2019 - 11:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Engelliler Haftası etkinlikleri sürüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında "Engellilik ve Aile" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.   10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde farklı etkinlikler düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde (DOÇEM), "Engellilik ve Aile" konulu toplantı düzenledi. Toplantıya Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri, Dentaş Özel Eğitim Merkezi Müdürü Mitat Mastan ve öğrenci velileri katıldı. Engelliler Meclisi Başkanı Güngör, “Engelli hakları, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar ve yasal çözümleri konularında bilgiler vermek istedik. Bir ailemizin dahi sorununa çözüm bulabilirsek amacımıza ulaşmış olacağız” dedi.     “Engelliler için birçok yasal haklar tanınmıştır” Konuşmacı Avukat Hanife Gündoğdu ise engelli haklarından bahsederek, “Engelli vatandaşlarımızın sahip olduğu bir çok hak ve özgürlükler vardır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olarak engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırma adına, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmelerini sağlamak adına bazı imkanlar tanımıştır. Engelli vatandaşlarımızın eğitim alabilmeleri, istihdam edilebilmeleri gibi birçok konuda yaptırımlar vardır. Engelli bireylerin ve annelerinin emeklilik hakları ile ilgili olarak da yasalar bulunmaktadır” diye konuştu. Konuşmacı Psikolog Kemal Tuncer ise konuşmasında engelli bireylerin ebeveyni olmanın ayrı bir sorumluluk getirdiğine dikkat çekerek, "Sizlerin mücadelesi kelimelerle anlatılmaz” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında "Engellilik ve Aile" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde farklı etkinlikler düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde (DOÇEM), "Engellilik ve Aile" konulu toplantı düzenledi. Toplantıya Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri, Dentaş Özel Eğitim Merkezi Müdürü Mitat Mastan ve öğrenci velileri katıldı. Engelliler Meclisi Başkanı Güngör, “Engelli hakları, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar ve yasal çözümleri konularında bilgiler vermek istedik. Bir ailemizin dahi sorununa çözüm bulabilirsek amacımıza ulaşmış olacağız” dedi.

 

 

“Engelliler için birçok yasal haklar tanınmıştır”

Konuşmacı Avukat Hanife Gündoğdu ise engelli haklarından bahsederek, “Engelli vatandaşlarımızın sahip olduğu bir çok hak ve özgürlükler vardır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olarak engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırma adına, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmelerini sağlamak adına bazı imkanlar tanımıştır. Engelli vatandaşlarımızın eğitim alabilmeleri, istihdam edilebilmeleri gibi birçok konuda yaptırımlar vardır. Engelli bireylerin ve annelerinin emeklilik hakları ile ilgili olarak da yasalar bulunmaktadır” diye konuştu. Konuşmacı Psikolog Kemal Tuncer ise konuşmasında engelli bireylerin ebeveyni olmanın ayrı bir sorumluluk getirdiğine dikkat çekerek, "Sizlerin mücadelesi kelimelerle anlatılmaz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.