Denizli'de Ezan'ın geç okunduğu haberine ilişkin Müftülükten açıklama

DENİZLİ 31.05.2019 - 16:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Ezan'ın geç okunduğu haberine ilişkin Müftülükten açıklama

Denizli İl Müftülüğü Bazı basın yayın organlarında ve internet haber sitelerinde 30.05.2019 tarihinde yayınlanan "Denizli’de İftar Saatinde Ezan 5 Dakika Geç Okundu"  başlıklı haber ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.   Denizli İl Müftülüğü tarafından yazılı olarak yayınlanan açıklama Vatandaşlarımızın doğru ve sağlıklı bilgilendirilmesi için basın açıklamasını tekrar basınımızla paylaşılması ihtiyaç duyulmuş olup, açıklama şu şekildedir;   Ezanlar, her yöre için Diyanet Takviminde gösterilen vakitlere göre ezan vakitleri geldiği zaman, merkezî ezan sistemi kurulu olan camilerde nöbetçi görevli, diğer camilerde ise görevliler tarafından usûl ve adabına uygun olarak okunmaktır.   29 Mayıs 2019 tarihinde Pamukkale ilçesi Ulu Camide görevli Müezzin-Kayyım tarafından 20.24'te ezan okuma esnasında merkezî ezan sisteminde yaşanan teknik arızanın giderilmesi sebebiyle merkezi ezan sisteminden akşam ezanı vaktinden yaklaşık 4 (dört) dakika gecikmeli olarak okunmuş ancak gecikmenin yaşanması sebebiyle ezanlar diğer camilerimizden mahallî olarak her görevli tarafından vaktinde okunmuştur.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Denizli İl Müftülüğü Bazı basın yayın organlarında ve internet haber sitelerinde 30.05.2019 tarihinde yayınlanan "Denizli’de İftar Saatinde Ezan 5 Dakika Geç Okundu"  başlıklı haber ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

 

Denizli İl Müftülüğü tarafından yazılı olarak yayınlanan açıklama

Vatandaşlarımızın doğru ve sağlıklı bilgilendirilmesi için basın açıklamasını tekrar basınımızla paylaşılması ihtiyaç duyulmuş olup, açıklama şu şekildedir;

 

Ezanlar, her yöre için Diyanet Takviminde gösterilen vakitlere göre ezan vakitleri geldiği zaman, merkezî ezan sistemi kurulu olan camilerde nöbetçi görevli, diğer camilerde ise görevliler tarafından usûl ve adabına uygun olarak okunmaktır.

 

29 Mayıs 2019 tarihinde Pamukkale ilçesi Ulu Camide görevli Müezzin-Kayyım tarafından 20.24'te ezan okuma esnasında merkezî ezan sisteminde yaşanan teknik arızanın giderilmesi sebebiyle merkezi ezan sisteminden akşam ezanı vaktinden yaklaşık 4 (dört) dakika gecikmeli olarak okunmuş ancak gecikmenin yaşanması sebebiyle ezanlar diğer camilerimizden mahallî olarak her görevli tarafından vaktinde okunmuştur.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.