Denizli'de FETÖ avukat yapılanması davası

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.01.2018 - 08:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de FETÖ avukat yapılanması davası

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik, 8'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı dava Mayıs ayına ertelendi. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülen davanın 12. duruşmasında tutuklu sanıklar Yusuf Yılmaz, Özcan Aksoy, Emre Karcı, Mustafa Maskan, Muhammed İkbal Çil, Müdai Kaplan, Hüdai Kayhan, Muammer Güler, tutuksuz sanıklar Ersan Teke ve Kadir Kurucu ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada, tutuklu sanık Yusuf Yılmaz da bugüne kadar devlete karşı hiç bir suç işlemediğini ileri sürdü ve suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanık Mustafa Maskan da telefon hattında tespit edilen 'ByLock'un telefon şirketindeki bir karışıklıktan dolayı olabileceğini ileri sürdü. Duruşmada diğer sanıkların üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Mahkeme başkanı tutuklu sanık Müdai Kaplan için tekrar ByLock incelemesi için emniyete yazı yazılmasını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Mayıs'a 2018 tarihine erteledi.  Denizli'de, FETÖ'ye üye oldukları iddiası ile 8'i tutuklu 10 sanık, "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti'ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından yargılanıyor.

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik, 8'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı dava Mayıs ayına ertelendi.


Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülen davanın 12. duruşmasında tutuklu sanıklar Yusuf Yılmaz, Özcan Aksoy, Emre Karcı, Mustafa Maskan, Muhammed İkbal Çil, Müdai Kaplan, Hüdai Kayhan, Muammer Güler, tutuksuz sanıklar Ersan Teke ve Kadir Kurucu ile avukatları hazır bulundu.


Duruşmada, tutuklu sanık Yusuf Yılmaz da bugüne kadar devlete karşı hiç bir suç işlemediğini ileri sürdü ve suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanık Mustafa Maskan da telefon hattında tespit edilen 'ByLock'un telefon şirketindeki bir karışıklıktan dolayı olabileceğini ileri sürdü. Duruşmada diğer sanıkların üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Mahkeme başkanı tutuklu sanık Müdai Kaplan için tekrar ByLock incelemesi için emniyete yazı yazılmasını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Mayıs'a 2018 tarihine erteledi. 


Denizli'de, FETÖ'ye üye oldukları iddiası ile 8'i tutuklu 10 sanık, "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti'ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından yargılanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.