Denizli'de FETÖ'den yargılanan iş adamlarının savunmalarına devam edildi

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2017 - 17:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de FETÖ'den yargılanan iş adamlarının savunmalarına devam edildi

Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) finans ayağı olduğu ileri sürülen iş adamlarının yargılandığı davanın birinci duruşmasında, sanıkların savunmaları alınmaya devam edildi.

Denizli EGS Kültür ve Kongre Merkezinde 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları katıldı. Davanın 3'üncü celsesinde ilk olarak Turem E., savunma yaptı. Sanık savunmasında, şirketinin 2002 yılında kurduğunu ama 2012 yılında iflas ettiğini, hala 800 bin TL borcunun olduğunu ve bunu ödemeye çalıştığını ifade etti. Hakkındaki suçlamaları reddeden Turem E., örgüt üyesi olmadığını ileri sürdü. Daha sonra savunma yapan İshak K. da suçlamaları reddetti. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ünal Yalçınkaya’nın sorularını da yanıtlayan İshak K. "Yurt dışına çıktınız mı? Sorusuna, "Evet çıktım. Umreye ve Tayland ‘a gitmişliğim var. Tayland’a iş icabı gittim" diye konuştu. Örgüte maddi destek olma suçundan hakkında iddianame hazırlanan işadamı Abdullah A.C., kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etti. Abdullah A.C., 2012 yılında sosyal sorumluluk gereği Zirve Derneğine başkanlık ettiğini, bu süre içinde başkanlığının kısa sürdüğünü, ardından dernek faaliyetlerine katılmadığını ileri sürdü. Aramalarda çıkan 5 adet 1 doların gittiği ülkelerin para birimlerinden oluşturulan koleksiyonun bir parçası olduğunu ileri sürdü. "Gittiğim ülkelerin paralarını koleksiyon yapıyorum" Sanık savunmasının devamında, "İddia edildiği gibi derneğe herhangi bir maddi kaynak sağlamadım. Cemaat toplantılarına katılmadım. Onlar adına para toplamadım. Ben gittiğim ülkelerin paralarını koleksiyon yapıyorum. Cüzdanımdan çıkan 1 dolar bu koleksiyonun bir parçasıdır. Evde bulunan 1 doları ise amcası çocuğuma bayram harçlığı olarak verdi. İş yerinde çıkan 3 adet 1 dolar ise personelim tarafından alışveriş sonrası alınmıştır. Yine kasamda bulunan 6 bin dolar paranın arasından çıkmıştır. Benim örgütle alakam yok. Beraatımı talep ediyorum." Son olarak savunma yapan iş adamı Mesut G., Bank Asya’da ticari ilişkiler nedeniyle hesap açtığını belirterek, "Mahkeme heyetinizin karşısına terörist damgasıyla çıkmak gururumu zedeliyor. İlk olarak DİAD üyeliğime açıklık getirmek istiyorum. Derneğin üyesiyim. Bu derneğe ticari çevremi artırmak için üye oldum. Birçok belediye başkanı, tanınmış kişi de faaliyetlerine katıldı. Derneğin üst kuruluşu TUSKON’un hükümetle çatışır vaziyetteki açıklamalarından sonra üyelikten ayrıldım. Tanık T.Y.’nin cemaat toplantılarına katıldığım yönünde iddialarda bulunmuş. Kendisi etiket firmamıza iş yaptırırdı. Ancak yaptırdığı işlerin tahsilatını çok güçlükle yapardık. Amcaoğlum Bilal G.’den de elden para istemiş. İftiraları bu yüzden olabilir. Ayrıca ABD’ye gittiğim doğrudur ancak iş içindir. Yurtdışına çıkışlarım da İsveç, İngiltere, Hollanda, Çin, Uganda ve Afrika’ya olmuştur. Bank Asya’nın da sadece pos cihazını ve kredi kartını kullandım" dedi. Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi. 
Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) finans ayağı olduğu ileri sürülen iş adamlarının yargılandığı davanın birinci duruşmasında, sanıkların savunmaları alınmaya devam edildi.

Denizli EGS Kültür ve Kongre Merkezinde 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları katıldı. Davanın 3'üncü celsesinde ilk olarak Turem E., savunma yaptı. Sanık savunmasında, şirketinin 2002 yılında kurduğunu ama 2012 yılında iflas ettiğini, hala 800 bin TL borcunun olduğunu ve bunu ödemeye çalıştığını ifade etti. Hakkındaki suçlamaları reddeden Turem E., örgüt üyesi olmadığını ileri sürdü.


Daha sonra savunma yapan İshak K. da suçlamaları reddetti. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ünal Yalçınkaya’nın sorularını da yanıtlayan İshak K. "Yurt dışına çıktınız mı? Sorusuna, "Evet çıktım. Umreye ve Tayland ‘a gitmişliğim var. Tayland’a iş icabı gittim" diye konuştu.


Örgüte maddi destek olma suçundan hakkında iddianame hazırlanan işadamı Abdullah A.C., kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etti. Abdullah A.C., 2012 yılında sosyal sorumluluk gereği Zirve Derneğine başkanlık ettiğini, bu süre içinde başkanlığının kısa sürdüğünü, ardından dernek faaliyetlerine katılmadığını ileri sürdü. Aramalarda çıkan 5 adet 1 doların gittiği ülkelerin para birimlerinden oluşturulan koleksiyonun bir parçası olduğunu ileri sürdü.



"Gittiğim ülkelerin paralarını koleksiyon yapıyorum"


Sanık savunmasının devamında, "İddia edildiği gibi derneğe herhangi bir maddi kaynak sağlamadım. Cemaat toplantılarına katılmadım. Onlar adına para toplamadım. Ben gittiğim ülkelerin paralarını koleksiyon yapıyorum. Cüzdanımdan çıkan 1 dolar bu koleksiyonun bir parçasıdır. Evde bulunan 1 doları ise amcası çocuğuma bayram harçlığı olarak verdi. İş yerinde çıkan 3 adet 1 dolar ise personelim tarafından alışveriş sonrası alınmıştır. Yine kasamda bulunan 6 bin dolar paranın arasından çıkmıştır. Benim örgütle alakam yok. Beraatımı talep ediyorum."


Son olarak savunma yapan iş adamı Mesut G., Bank Asya’da ticari ilişkiler nedeniyle hesap açtığını belirterek, "Mahkeme heyetinizin karşısına terörist damgasıyla çıkmak gururumu zedeliyor. İlk olarak DİAD üyeliğime açıklık getirmek istiyorum. Derneğin üyesiyim. Bu derneğe ticari çevremi artırmak için üye oldum. Birçok belediye başkanı, tanınmış kişi de faaliyetlerine katıldı. Derneğin üst kuruluşu TUSKON’un hükümetle çatışır vaziyetteki açıklamalarından sonra üyelikten ayrıldım. Tanık T.Y.’nin cemaat toplantılarına katıldığım yönünde iddialarda bulunmuş. Kendisi etiket firmamıza iş yaptırırdı. Ancak yaptırdığı işlerin tahsilatını çok güçlükle yapardık. Amcaoğlum Bilal G.’den de elden para istemiş. İftiraları bu yüzden olabilir. Ayrıca ABD’ye gittiğim doğrudur ancak iş içindir. Yurtdışına çıkışlarım da İsveç, İngiltere, Hollanda, Çin, Uganda ve Afrika’ya olmuştur. Bank Asya’nın da sadece pos cihazını ve kredi kartını kullandım" dedi.


Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.