Denizli’de FETÖ operasyonu: 7 kişi tutuklandı

ASAYİŞ 01.03.2021 - 14:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Denizli’de FETÖ operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Denizli’de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalarda, örgütten kopmaları önlemek için faaliyet sürdüren ve haklarında yakalama kararı bulunan kişilere yönelik operasyonlarda 10 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerden 7’si tutuklandı.   Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilgili olarak örgütün Denizli’de yeniden yapılanmasını deşifre ederek, örgütle irtibatlı ve iltisaklı olduğu belirlenen her türlü yapı oluşum ve grupların faaliyetlerin engellenmesine yönelik çalışma başlattı.   Denizli’de deşifre olmuş örgüt mensuplarının örgütten kopmalarını önlemek, haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle aranan örgüt mensuplarına yardım etmek, yer temin etmek, örgüt adına para toplamak ve sohbet toplantıları düzenleyerek örgütün dağılan kadrolarını tekrar bir araya getirme çabası içerisinde olan, örgüt içerisinde çözülmenin önüne geçmek amacıyla tutuklu olarak yargılamaları devam eden örgüt mensuplarının yakınlarına maddi yardım yapmak isteyen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla 9 farklı adrese operasyon düzenlendi.   Düzenlenen operasyonda 8 şüpheli şahıs yakalanmış, şüphelere ait ikametlerde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital ve örgütsel doküman ile örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere ayrı ayrı zarflara konulmuş 7.500 TL para ele geçirildi.   FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmak suçundan adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı.   Öte yandan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan, Bursa Ağır Ceza Mahkemesince 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama emri bulunan öğretmenlikten ihraç edilen 2 şahıs yakalandı.   Yakalanan şahıslardan kesinleşmiş hapis cezası bulanan şahıs tutuklanırken, ihraç öğretmen hakkında adli işlem başlatıldı.

Denizli’de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalarda, örgütten kopmaları önlemek için faaliyet sürdüren ve haklarında yakalama kararı bulunan kişilere yönelik operasyonlarda 10 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerden 7’si tutuklandı.

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilgili olarak örgütün Denizli’de yeniden yapılanmasını deşifre ederek, örgütle irtibatlı ve iltisaklı olduğu belirlenen her türlü yapı oluşum ve grupların faaliyetlerin engellenmesine yönelik çalışma başlattı.

 

Denizli’de deşifre olmuş örgüt mensuplarının örgütten kopmalarını önlemek, haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle aranan örgüt mensuplarına yardım etmek, yer temin etmek, örgüt adına para toplamak ve sohbet toplantıları düzenleyerek örgütün dağılan kadrolarını tekrar bir araya getirme çabası içerisinde olan, örgüt içerisinde çözülmenin önüne geçmek amacıyla tutuklu olarak yargılamaları devam eden örgüt mensuplarının yakınlarına maddi yardım yapmak isteyen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla 9 farklı adrese operasyon düzenlendi.

 

Düzenlenen operasyonda 8 şüpheli şahıs yakalanmış, şüphelere ait ikametlerde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital ve örgütsel doküman ile örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere ayrı ayrı zarflara konulmuş 7.500 TL para ele geçirildi.

 

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmak suçundan adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

 

Öte yandan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan, Bursa Ağır Ceza Mahkemesince 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama emri bulunan öğretmenlikten ihraç edilen 2 şahıs yakalandı.

 

Yakalanan şahıslardan kesinleşmiş hapis cezası bulanan şahıs tutuklanırken, ihraç öğretmen hakkında adli işlem başlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.