Denizli'de fırtına ve sağanak yağış uyarısı!

DENİZLİ 28.09.2018 - 12:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de fırtına ve sağanak yağış uyarısı!

Denizli'de hava sıcaklığı bugün en düşük 15 en yüksek 30 derece arasında değişirken hava bulutlu yer yer yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı su baskınları ve fırtına uyarısında bulunuldu.   Denizli'de hafta sonu etkili olacak sağanak yağışlar olumsuz etkileyecek, Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelerde bir değişiklik olmazsa Cumartesi ve Pazar günü gök gürültülü ve sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.   Denizli Haber'e konuşan Denizli AFAD Müdürü Ali Etiz, kent merkezinde bir sorun yaşanmasını beklemediklerini fırtınanın Çameli İlçesi'ni etkileyebileceğini ifade etti. Çameli'de anons yapılarak vatandaşların uyarılacağını gündeme aldıklarını belirten Etiz, Denizli'de tek riskli bölgenin Çameli  ilçesi olduğunu aktardı. Ancak tropikal kasırganın yönünü değiştirmesinde ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle ekiplerimiz teyakuzda olacak,kent genelinde belirlenen noktalara ekipler konuşlandırılacak, itfaiye ekipleri ile kordineli bir çalışma yürütüleceğini belirtti.   Denizli'de 5 günlük hava raporu;    METEOROLOJİDEN UYARI! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirme ve analizlere göre bugün öğleden sonra Orta Akdeniz’de oluşması beklenilen Alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve Tropik Fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Orta Akdeniz’de oluşması beklenen Fırtınanın hafta sonu doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir.   Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte Fırtınanın Ege bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak fırtınanın oluşumu ve gelişimi takip edilmekte olup; Fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusunda gerekli olduğunda tahmin, uyarı ve açıklamalar yapılacaktır" denildi.

Denizli'de hava sıcaklığı bugün en düşük 15 en yüksek 30 derece arasında değişirken hava bulutlu yer yer yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı su baskınları ve fırtına uyarısında bulunuldu.

 

Denizli'de hafta sonu etkili olacak sağanak yağışlar olumsuz etkileyecek, Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelerde bir değişiklik olmazsa Cumartesi ve Pazar günü gök gürültülü ve sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 

Denizli Haber'e konuşan Denizli AFAD Müdürü Ali Etiz, kent merkezinde bir sorun yaşanmasını beklemediklerini fırtınanın Çameli İlçesi'ni etkileyebileceğini ifade etti. Çameli'de anons yapılarak vatandaşların uyarılacağını gündeme aldıklarını belirten Etiz, Denizli'de tek riskli bölgenin Çameli  ilçesi olduğunu aktardı. Ancak tropikal kasırganın yönünü değiştirmesinde ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle ekiplerimiz teyakuzda olacak,kent genelinde belirlenen noktalara ekipler konuşlandırılacak, itfaiye ekipleri ile kordineli bir çalışma yürütüleceğini belirtti.

 

Denizli'de 5 günlük hava raporu; 

 

METEOROLOJİDEN UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirme ve analizlere göre bugün öğleden sonra Orta Akdeniz’de oluşması beklenilen Alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve Tropik Fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Orta Akdeniz’de oluşması beklenen Fırtınanın hafta sonu doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir.

 

Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte Fırtınanın Ege bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak fırtınanın oluşumu ve gelişimi takip edilmekte olup; Fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusunda gerekli olduğunda tahmin, uyarı ve açıklamalar yapılacaktır" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.