Denizli'de fotoğraflarla tarihe yolculuk!

DENİZLİ 27.12.2017 - 12:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de fotoğraflarla tarihe yolculuk!

Denizli yıllar geçtikçe zamana ayak uydurarak yenileniyor ve vizyon kent olma yönünde adımlar atarken, Ege’nin incisi tabiri ile kentleşmeye devam ediyor.Geçmiş yıllarda o anlara şahit olanlar ve yeni nesilin merak ettiği Denizli görüntülerini derleyerek sizler için tarihe yolculuk yaptık.   1930’lu ve 1970’li yıllar arasında Denizli’nin yaşanmış ve doğal görünümü ile fotoğraf karelerine yansıyan eski görüntüleri ile tarihi güzellikleri görülmeye değer. Denizli’nin ilk ambulansı ulaşımda kullanılan şehir içi otobüsleri ve bayram törenleri bir başka güzelliği ortaya koyuyor.   Belki bu fotoğraf karelini hatırlayanlar çıkacaktır ama bu görüntülere şahit olmayanlar için, Gazi Bulvarı, Çınar, Bayramyeri, Lise Caddesi, İstiklal Caddesi ve Denizli’den diğer görüntülerle geçmişe yolculuğa hazır mısınız?   İşte Denizli’den eski fotoğraflar; Fotoğraflar ( Eski Denizli/Facebook)   1965/66 yılların da Lise Caddesi - Çatalçeşme   1935 Hastane(doktorlar) caddesi. En baştaki bina şu an konak işhanının olduğu yer.   1956 Denizli Valilik ve çevresi   Bayramyeri Meydanı.   Bir zamanlar Saltak Caddesi, sağdaki Kurşunlu Cami ancak şimdikinden önceki cami. Küçük olduğu için yıkılıp büyüğü yapıldı.   Candoğana Parkı eski adıyla Okul Parkı   Denizli Lisesi Önü. Yıl:1935-1940    1973-74 istiklal caddesi. Solda istiklal sineması, sağda vali konağı, Hürriyet caddesi. İnönü caddesi henüz açılmamış.   Halen ayakta olan Denizli evi 1928'de ilk yıllarında.   Resimdeki kişi Türk edebiyatının en büyük romancılarından Baklan'lı Hasan Ali Toptaş'tır.   1950 yıllarında Memleket Hastanesi merdivenleri.   Yıl 1970'ler Tren Garı’ndan İstasyon Caddesi girişi   Bir bayramda geçit töreni. Sağda Gazi İlkokulu, solda Kız Meslek Lisesi, sağda Tekel binası.   Eski Denizli Öğretmen Okulu önü. Yıl:1975   1932 tarihli Denizli lisesi fotoğrafı. Cumhuriyet bayramı kutlamaları yıl 1932   Denizli'nin ilk ambulansı, Memleket Hastanesi önünde   Denizli'de şehir içi ulaşımda kullanılan otobüsleri   Denizli Gazi Mustafa Kemal Bulvarı

Denizli yıllar geçtikçe zamana ayak uydurarak yenileniyor ve vizyon kent olma yönünde adımlar atarken, Ege’nin incisi tabiri ile kentleşmeye devam ediyor.Geçmiş yıllarda o anlara şahit olanlar ve yeni nesilin merak ettiği Denizli görüntülerini derleyerek sizler için tarihe yolculuk yaptık.

 

1930’lu ve 1970’li yıllar arasında Denizli’nin yaşanmış ve doğal görünümü ile fotoğraf karelerine yansıyan eski görüntüleri ile tarihi güzellikleri görülmeye değer. Denizli’nin ilk ambulansı ulaşımda kullanılan şehir içi otobüsleri ve bayram törenleri bir başka güzelliği ortaya koyuyor.

 

Belki bu fotoğraf karelini hatırlayanlar çıkacaktır ama bu görüntülere şahit olmayanlar için, Gazi Bulvarı, Çınar, Bayramyeri, Lise Caddesi, İstiklal Caddesi ve Denizli’den diğer görüntülerle geçmişe yolculuğa hazır mısınız?

 

İşte Denizli’den eski fotoğraflar; Fotoğraflar ( Eski Denizli/Facebook)

 

1965/66 yılların da Lise Caddesi - Çatalçeşme
 

1935 Hastane(doktorlar) caddesi. En baştaki bina şu an konak işhanının olduğu yer.

 

1956 Denizli Valilik ve çevresi

 

Bayramyeri Meydanı.

 

Bir zamanlar Saltak Caddesi, sağdaki Kurşunlu Cami ancak şimdikinden önceki cami. Küçük olduğu için yıkılıp büyüğü yapıldı.

 

Candoğana Parkı eski adıyla Okul Parkı

 

Denizli Lisesi Önü. Yıl:1935-1940 

 

1973-74 istiklal caddesi. Solda istiklal sineması, sağda vali konağı, Hürriyet caddesi. İnönü caddesi henüz açılmamış.

 

Halen ayakta olan Denizli evi 1928'de ilk yıllarında.

 

Resimdeki kişi Türk edebiyatının en büyük romancılarından Baklan'lı Hasan Ali Toptaş'tır.

 

1950 yıllarında Memleket Hastanesi merdivenleri.

 

Yıl 1970'ler Tren Garı’ndan İstasyon Caddesi girişi

 

Bir bayramda geçit töreni. Sağda Gazi İlkokulu, solda Kız Meslek Lisesi, sağda Tekel binası.

 

Eski Denizli Öğretmen Okulu önü. Yıl:1975
 

1932 tarihli Denizli lisesi fotoğrafı. Cumhuriyet bayramı kutlamaları yıl 1932

 

Denizli'nin ilk ambulansı, Memleket Hastanesi önünde

 

Denizli'de şehir içi ulaşımda kullanılan otobüsleri

 

Denizli Gazi Mustafa Kemal Bulvarı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.