Denizli'de Gençler 57. Alay için yürüdü

GÜNDEM 26.04.2017 - 11:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de Gençler 57. Alay için yürüdü

Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri, Denizli’de coşkulu bir gençlik tarafından anıldı.

Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri, Denizli’de coşkulu bir gençlik tarafından anıldı.    Denizli’de Gençlik Merkezinin organizasyonunda gençler, Çanakkale Şehitlerini anmak ve 57. Alay ruhunu birlikte yaşamak için buluştu. 24 Nisan Pazartesi akşamı izci kulüplerinin desteğiyle Delikliçınar Camii bahçesine kamp çadırları kuran gençler, o zor günlerin atmosferini yaşattı. Programda şehitler dualarla anılırken izci grupları gösteriler sundu.     ‘KINALI HASAN’ DUYGULANDIRDI Programda Gençlik Merkezi Tıyatro Grubu tarafından ‘Kınalı Hasan’ adlı oyun sahnelendi. Annesi tarafından saçına kına yakılarak askere gönderilen Hasan’ın hikayesi izleyenleri duygulandırdı.   ŞEHİTLER İÇİN VEFA YÜRÜYÜŞÜ Programın ikinci günü 25 Nisan Salı günü sabah namazı sonrası vatandaşlara 57. Alay’ın son yemeği olan çorba ikram edildi. Saat 08.30’da ise Delikliçınar Camii önünden Valilik binasına kadar protokol, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve vatandaşlarında katılımıyla Şehitler İçin Vefa Yürüyüşü yapıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte protokol ve gençler ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüdü.     İBANOĞLU “ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANDIK”   Ülkenin birliği ve geleceği için 102 yıl önce ecdadımızın hayatını hiçe sayarak ortaya koyduğu mücadeleyi tarifsiz olarak niteleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kutlu yürüyüşle şehitlerimizi bir kez daha saygıyla andıklarını söyledi.   ÇANAKKALE’YE DENİZLİ’DEN 37 GENÇ GİTTİ Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde tüm yurttan gelen gençler Çanakkale’de Tarihi Gelibolu Yarımadasında buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı programda binlerce genç "57. Alay Vefa Yürüyüşü"nü gerçekleştirdi. Denizli’den programda 37 genç yer aldı. 
Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri, Denizli’de coşkulu bir gençlik tarafından anıldı.

Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri, Denizli’de coşkulu bir gençlik tarafından anıldı. 

 

Denizli’de Gençlik Merkezinin organizasyonunda gençler, Çanakkale Şehitlerini anmak ve 57. Alay ruhunu birlikte yaşamak için buluştu. 24 Nisan Pazartesi akşamı izci kulüplerinin desteğiyle Delikliçınar Camii bahçesine kamp çadırları kuran gençler, o zor günlerin atmosferini yaşattı. Programda şehitler dualarla anılırken izci grupları gösteriler sundu.

 

 

‘KINALI HASAN’ DUYGULANDIRDI

Programda Gençlik Merkezi Tıyatro Grubu tarafından ‘Kınalı Hasan’ adlı oyun sahnelendi. Annesi tarafından saçına kına yakılarak askere gönderilen Hasan’ın hikayesi izleyenleri duygulandırdı.

 

ŞEHİTLER İÇİN VEFA YÜRÜYÜŞÜ

Programın ikinci günü 25 Nisan Salı günü sabah namazı sonrası vatandaşlara 57. Alay’ın son yemeği olan çorba ikram edildi. Saat 08.30’da ise Delikliçınar Camii önünden Valilik binasına kadar protokol, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve vatandaşlarında katılımıyla Şehitler İçin Vefa Yürüyüşü yapıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte protokol ve gençler ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüdü.

 

 

İBANOĞLU “ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANDIK”  

Ülkenin birliği ve geleceği için 102 yıl önce ecdadımızın hayatını hiçe sayarak ortaya koyduğu mücadeleyi tarifsiz olarak niteleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kutlu yürüyüşle şehitlerimizi bir kez daha saygıyla andıklarını söyledi.

 

ÇANAKKALE’YE DENİZLİ’DEN 37 GENÇ GİTTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde tüm yurttan gelen gençler Çanakkale’de Tarihi Gelibolu Yarımadasında buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı programda binlerce genç "57. Alay Vefa Yürüyüşü"nü gerçekleştirdi. Denizli’den programda 37 genç yer aldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.