Denizli'de Gençler 57. Alay şehitleri için buluşacak

KÜLTÜR 21.04.2017 - 19:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de Gençler 57. Alay şehitleri için buluşacak

Çanakkale Savaşında kahramanlığı ile destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri anmak için, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Denizli’de 24-25 Nisan tarihlerinde vefa programı gerçekleşecek.

Çanakkale Savaşında kahramanlığı ile destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri anmak için, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Denizli’de 24-25 Nisan tarihlerinde vefa programı gerçekleşecek.    Denizli’de Gençlik Merkezinin organizasyonunda gençler, Çanakkale Şehitlerini anmak, onları yad etmek ve 57. Alay ruhunu birlikte yaşamak için buluşacak. 15 Temmuz Şehitler Meydanında buluşacak gençler, 24 Nisan Pazartesi akşamı izci kulüplerinin desteğiyle Delikliçınar Camii bahçesine kamp çadırları kuracak. O zor günlerin atmosferinin yaşatılacağı programda şehitler dualarla anılacak.     ŞEHİTLER İÇİN VEFA YÜRÜYÜŞÜ   Programın ikinci günü 25 Nisan Salı günü sabah namazı sonrası vatandaşlara 57. Alay’ın son yemeği olan kırık buğday çorbası ikramı olacak. Saat 08.30’da ise Delikliçınar Camii önünden Valilik binasına kadar protokol, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve vatandaşlarında katılacağı Şehitler İçin Vefa Yürüyüşü gerçekleştirilecek.                     57. ALAY NE ANLAM İFADE EDİYOR?   57. Alay, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı olan Anzak Çıkarmasını durdurmak için 15 Nisan 1915 sabahı harekete geçen efsaneleşmiş Türk alayıdır. 22 Şubat 1915’te 19. Fırka komutanı olan Yarbay Mustafa Kemal tarafından 57. Alaya törenle sancağı verilmiş ve 57. Alay bir gün sonra Çanakkale’ye doğru yola çıkmıştır. Yaklaşık 3000 kişiden oluşan subay ve askeriyle 57. Alay, kendisinden çok daha büyük bir düşman gücüne karşı saldırıya geçmiştir. Mevcudunun üçte ikisini burada kaybeden alay, savaş ortalarında takviye edilmiştir. Galiçya Cephesinde de savaşan ve büyük bir mücadele gösteren 57. Alayın, mevcudunun büyük kısmı şehit düşmüştür. Bu kahramanların anısına o günden beri Türk Ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. 57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir.   İBANOĞLU’DAN PROGRAMA DAVET   Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çanakkale Savaşlarında destanlaşan 57. Alay ve bu topraklar için şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz için bir kez daha bir araya gelecek olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. İbanoğlu, 24 Nisan Pazartesi akşamı ve 25 Nisan Salı sabahı yapılacak programa, zamanı müsait olan herkesi katılmaya, şühedanın izinden birlikte yürümeye davet etti. 
Çanakkale Savaşında kahramanlığı ile destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri anmak için, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Denizli’de 24-25 Nisan tarihlerinde vefa programı gerçekleşecek.

Çanakkale Savaşında kahramanlığı ile destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri anmak için, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Denizli’de 24-25 Nisan tarihlerinde vefa programı gerçekleşecek. 

 

Denizli’de Gençlik Merkezinin organizasyonunda gençler, Çanakkale Şehitlerini anmak, onları yad etmek ve 57. Alay ruhunu birlikte yaşamak için buluşacak. 15 Temmuz Şehitler Meydanında buluşacak gençler, 24 Nisan Pazartesi akşamı izci kulüplerinin desteğiyle Delikliçınar Camii bahçesine kamp çadırları kuracak. O zor günlerin atmosferinin yaşatılacağı programda şehitler dualarla anılacak.

 

 

ŞEHİTLER İÇİN VEFA YÜRÜYÜŞÜ

 

Programın ikinci günü 25 Nisan Salı günü sabah namazı sonrası vatandaşlara 57. Alay’ın son yemeği olan kırık buğday çorbası ikramı olacak. Saat 08.30’da ise Delikliçınar Camii önünden Valilik binasına kadar protokol, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve vatandaşlarında katılacağı Şehitler İçin Vefa Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

               

 

 

57. ALAY NE ANLAM İFADE EDİYOR?

 

57. Alay, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı olan Anzak Çıkarmasını durdurmak için 15 Nisan 1915 sabahı harekete geçen efsaneleşmiş Türk alayıdır. 22 Şubat 1915’te 19. Fırka komutanı olan Yarbay Mustafa Kemal tarafından 57. Alaya törenle sancağı verilmiş ve 57. Alay bir gün sonra Çanakkale’ye doğru yola çıkmıştır.

Yaklaşık 3000 kişiden oluşan subay ve askeriyle 57. Alay, kendisinden çok daha büyük bir düşman gücüne karşı saldırıya geçmiştir. Mevcudunun üçte ikisini burada kaybeden alay, savaş ortalarında takviye edilmiştir. Galiçya Cephesinde de savaşan ve büyük bir mücadele gösteren 57. Alayın, mevcudunun büyük kısmı şehit düşmüştür.

Bu kahramanların anısına o günden beri Türk Ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. 57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir.

 

İBANOĞLU’DAN PROGRAMA DAVET

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çanakkale Savaşlarında destanlaşan 57. Alay ve bu topraklar için şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz için bir kez daha bir araya gelecek olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. İbanoğlu, 24 Nisan Pazartesi akşamı ve 25 Nisan Salı sabahı yapılacak programa, zamanı müsait olan herkesi katılmaya, şühedanın izinden birlikte yürümeye davet etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.