Denizli'de gökkuşağı şöleni

DENİZLİ 03.04.2020 - 09:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de gökkuşağı şöleni

Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki yağış sonrası ortaya çıkan gökkuşağı izleyenleri hayran bıraktı.   Merkezefendi ilçesinde dün aniden başlayan ve kısa süren sağanak yağış sonrasında güneşin kendini göstermesiyle birlikte gökkuşağı meydana geldi.   Merkezefendi İlçesi’nin iki ayrı yerinden görüntülenen gökkuşağı adeta görsel şöleni andırdı. Çakmak Mezarlığı’na kısa süre önce kaybettiği oğlu Kubilay Yiğit’i ziyarete giden Hasan Yiğit, yağan yağmur sonrası oluşan gökkuşağını görüntüledi.     Diğer taraftan bu gökkuşağını fark eden, Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün’de bu görsel şöleni ayrı bir noktadan görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.  koronavürüs nedeniyle sıkıntılı günlerin yaşanması nedeniyle eğitim camiası tarafından başlatılan gökkuşağ projesi ile geleceğe umutla bakmak adına öğrencilere gökkuşağı resimleri yaptırılarak evlerinin camlarına asmaları isteniyor.  Başgün gökkuşağı görüntülerini paylaşırken, bu konuya vurgu yaparak, “Gelecek, güzel günler gelecek. Umudumuz, tedbirlerimiz, dualarımız.. Her birisi kalbimizin en değerli yerinde. Umudum güzel günlere ve sonrasında aldığımız her nefesin şükründe. Güzel günler kapıda” ifadelerini kullandı.     Gökkuşağı nasıl oluşur?   Gökkuşağı, güneş ışınlarının yağmur damlalarında veya sis bulutlarında yansıması ve kırılmasıyla meydana gelen ve ışık tayfı renklerinin bir yay şeklinde göründüğü meteorolojik bir olaydır. Gökkuşağında görülen yedi renk, kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, lacivert, mavi ve mordur. Tipik bir gök kuşağı kırmızı, turuncu, yeşil, mavi ve mor renklerinden meydana gelen bir renk sırasına sahip bir veya daha fazla aynı merkezli arklardan oluşur.     Gökkuşakları, ışık ışınlarının yağmur damlaları ve sis tanecikleri tarafından kırılması, yansıtılması ve dağıtılması ile meydana gelir. Büyük damlaların meydana getirdiği kuşaklar en parlak ve renk ayrılması en belirgin olanlarıdır. Küçük yağmur damlalarının meydana getirdiği kuşaklar ise daha zayıf ve daha geniş olurlar. Bunun en tipik örneği sis kuşağı olarak da isimlendirilen ve sis bulutu veya buğusu tarafından meydana getirilen beyaz kuşaklardır.    

Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki yağış sonrası ortaya çıkan gökkuşağı izleyenleri hayran bıraktı.

 

Merkezefendi ilçesinde dün aniden başlayan ve kısa süren sağanak yağış sonrasında güneşin kendini göstermesiyle birlikte gökkuşağı meydana geldi.

 

Merkezefendi İlçesi’nin iki ayrı yerinden görüntülenen gökkuşağı adeta görsel şöleni andırdı. Çakmak Mezarlığı’na kısa süre önce kaybettiği oğlu Kubilay Yiğit’i ziyarete giden Hasan Yiğit, yağan yağmur sonrası oluşan gökkuşağını görüntüledi.

 

 

Diğer taraftan bu gökkuşağını fark eden, Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün’de bu görsel şöleni ayrı bir noktadan görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.  koronavürüs nedeniyle sıkıntılı günlerin yaşanması nedeniyle eğitim camiası tarafından başlatılan gökkuşağ projesi ile geleceğe umutla bakmak adına öğrencilere gökkuşağı resimleri yaptırılarak evlerinin camlarına asmaları isteniyor.  Başgün gökkuşağı görüntülerini paylaşırken, bu konuya vurgu yaparak, “Gelecek, güzel günler gelecek. Umudumuz, tedbirlerimiz, dualarımız.. Her birisi kalbimizin en değerli yerinde. Umudum güzel günlere ve sonrasında aldığımız her nefesin şükründe. Güzel günler kapıda” ifadelerini kullandı.

 

 

Gökkuşağı nasıl oluşur?

 

Gökkuşağı, güneş ışınlarının yağmur damlalarında veya sis bulutlarında yansıması ve kırılmasıyla meydana gelen ve ışık tayfı renklerinin bir yay şeklinde göründüğü meteorolojik bir olaydır. Gökkuşağında görülen yedi renk, kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, lacivert, mavi ve mordur. Tipik bir gök kuşağı kırmızı, turuncu, yeşil, mavi ve mor renklerinden meydana gelen bir renk sırasına sahip bir veya daha fazla aynı merkezli arklardan oluşur.

 

 

Gökkuşakları, ışık ışınlarının yağmur damlaları ve sis tanecikleri tarafından kırılması, yansıtılması ve dağıtılması ile meydana gelir. Büyük damlaların meydana getirdiği kuşaklar en parlak ve renk ayrılması en belirgin olanlarıdır. Küçük yağmur damlalarının meydana getirdiği kuşaklar ise daha zayıf ve daha geniş olurlar. Bunun en tipik örneği sis kuşağı olarak da isimlendirilen ve sis bulutu veya buğusu tarafından meydana getirilen beyaz kuşaklardır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.