Denizli'de Halk Oyunları Kurs Kayıtları Başladı!

KÜLTÜR 14.09.2017 - 09:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de Halk Oyunları Kurs Kayıtları Başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yöresel kültürün mihenk taşlarından olan halk oyunlarının, her kesime ulaşmasını sağlamak için her yıl düzenlediği ücretsiz kursların kayıtları başladı.   Birden çok dans türünün yer aldığı halk oyunlarında Ege, Kuzeydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Batı Anadolu başta olmak üzere tüm yörelere ait dans tekniklerini öğrenme şansına sahipsiniz. Dilerseniz tek bir dans üzerinde yoğunlaşarak daha önce bildiğiniz figürleri de geliştirebilirsiniz. Zeybek, horon, halay, kafkas, karşılama, bengi, bar, kaşık, hora, teke gibi dans türleri öğretilmektedir.   HALK OYUNLARI ÖĞRENMENİN YAŞI VARMI? Halk oyunları, her yaştan insanın öğrenebileceği geniş kapsamlı bir dans olarak bilinmektedir. Çocukların ve yetişkinlerin istedikleri yaş seviyeleri fark etmeksizin rahatlıkla öğrenip uygulayabilecekleri bu dans, yöresel farklılıklara göre zorluk derecesi artan alıştırmaları barındırabilmektedir. Halk oyunları kursuna 7 yaş üzeri kayıt alınmaktadır.  

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yöresel kültürün mihenk taşlarından olan halk oyunlarının, her kesime ulaşmasını sağlamak için her yıl düzenlediği ücretsiz kursların kayıtları başladı.

 

Birden çok dans türünün yer aldığı halk oyunlarında Ege, Kuzeydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Batı Anadolu başta olmak üzere tüm yörelere ait dans tekniklerini öğrenme şansına sahipsiniz. Dilerseniz tek bir dans üzerinde yoğunlaşarak daha önce bildiğiniz figürleri de geliştirebilirsiniz. Zeybek, horon, halay, kafkas, karşılama, bengi, bar, kaşık, hora, teke gibi dans türleri öğretilmektedir.

 

HALK OYUNLARI ÖĞRENMENİN YAŞI VARMI?

Halk oyunları, her yaştan insanın öğrenebileceği geniş kapsamlı bir dans olarak bilinmektedir. Çocukların ve yetişkinlerin istedikleri yaş seviyeleri fark etmeksizin rahatlıkla öğrenip uygulayabilecekleri bu dans, yöresel farklılıklara göre zorluk derecesi artan alıştırmaları barındırabilmektedir. Halk oyunları kursuna 7 yaş üzeri kayıt alınmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.