Denizli'de Hassas niteliklikteki alanlar denetlendi

DENİZLİ 14.03.2019 - 17:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Hassas niteliklikteki alanlar denetlendi

Türkiye'nin 81 ilinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla Denizli'deki hassas nitelikteki alanlar denetlendi.     06.03.2019 – 07.03.2019 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden Bakanlık Denetçileri ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İdari ve Teknik personellerinin katılımıyla İlimizde bulunan doğal sit alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde halen kaçak durumda bulunan yapılar ile 31.12.2017 tarihinden sonra inşaa edilen ve imar barışından faydalanan yapılar denetlenerek rapor edilmiştir.             Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla, ülkemiz genelinde sorumluluk sahalarında bulunan hassas alanların (doğal sit alanlar, özel çevre koruma bölgeleri) denetimleri sürdürülmekte olup, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanununun aykırı yapılaşmalar ile ilgili ceza ve kovuşturmaya ilişkin hükümler titizlikle uygulanmaktadır.

Türkiye'nin 81 ilinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla Denizli'deki hassas nitelikteki alanlar denetlendi.

 

 

06.03.2019 – 07.03.2019 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden Bakanlık Denetçileri ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İdari ve Teknik personellerinin katılımıyla İlimizde bulunan doğal sit alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde halen kaçak durumda bulunan yapılar ile 31.12.2017 tarihinden sonra inşaa edilen ve imar barışından faydalanan yapılar denetlenerek rapor edilmiştir.

           

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla, ülkemiz genelinde sorumluluk sahalarında bulunan hassas alanların (doğal sit alanlar, özel çevre koruma bölgeleri) denetimleri sürdürülmekte olup, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanununun aykırı yapılaşmalar ile ilgili ceza ve kovuşturmaya ilişkin hükümler titizlikle uygulanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.