Denizli'de Hava Sıcaklıkları Düşecek !

HAVA DURUMU 13.03.2017 - 09:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de Hava Sıcaklıkları Düşecek !

Denizli'de hava sıcaklığı bugün 3 ile 14 derece arası değişirken, öğleden sonra havanın yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Kent merkezinde hava sıcaklığı normal seyrinde yer alırken ilçe ve yüksek kesimlerde soğuk hava dalgasının ve yağışların yer yer etkili olacağı belirtildi.   Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya, Konya, Karaman ve Mersin dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri)şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.   HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.   RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara Ege ve Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Marmara, Güney Ege ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice (30-60km/sa) esmesi bekleniyor.   UYARILAR   KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.   TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bugün (Pazartesi) sabah saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   EGE Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor. A.KARAHISAR °C, 9°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu DENİZLİ °C, 15°C Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı IZMIR °C, 14°C Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı MANISA °C, 13°C Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı           
Denizli'de hava sıcaklığı bugün 3 ile 14 derece arası değişirken, öğleden sonra havanın yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Kent merkezinde hava sıcaklığı normal seyrinde yer alırken ilçe ve yüksek kesimlerde soğuk hava dalgasının ve yağışların yer yer etkili olacağı belirtildi.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya, Konya, Karaman ve Mersin dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri)şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara Ege ve Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Marmara, Güney Ege ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice (30-60km/sa) esmesi bekleniyor.

 

UYARILAR

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bugün (Pazartesi) sabah saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

EGE

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

DENİZLİ °C, 15°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

IZMIR °C, 14°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

MANISA °C, 13°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı       

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.