Denizli’de ilk askeri duruşma 60 sanıkla 26 Aralık'ta

DENİZLİ 07.12.2016 - 08:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’de ilk askeri duruşma 60 sanıkla 26 Aralık'ta

denizli haber / denizli 20 haber / Denizli’de ilk askeri duruşma 60 sanıkla 26 Aralık'ta

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 42’si tutuklu, toplamda 60 askerin davası 26 Aralık’ta görülecek. Dava için Denizli Kongre ve Kültür Merkezi duruşma salonuna dönüştürüldü. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde hazırlanan iddianamenin 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından açılan davada, 42’si tutuklu, toplam 60 askeri şüpheli, 26 Aralık’ta yargılanmaya başlayacak. Aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da yer aldığı şüpheliler, Denizli Kongre ve Kültür Merkezinde mahkemeye dönüştürülen duruşma salonunda hakim karşısına çıkacak. Şüpheliler, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" gibi suçlardan yargılanacak. İzmir Yüksek Güvenlikli Buca Cezaevi'nde bulunan tutuklular ve dava için geçici olarak Denizli'ye getirilecek askerler, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanıyor.   Kongre Merkezinin duruşma salonuna dönüştürülmesi için başlanan hazırlıklarda sona gelindi. Mahkeme heyeti ile sanık ve avukatların oturacağı koltuklar yerleştirilirken sesli ve görsel kayıtlar için elektronik sistemlerin de montajı tamamlandı. Duruşmanın olacağı günlerde yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı belirtildi. 
denizli haber / denizli 20 haber / Denizli’de ilk askeri duruşma 60 sanıkla 26 Aralık'ta

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 42’si tutuklu, toplamda 60 askerin davası 26 Aralık’ta görülecek. Dava için Denizli Kongre ve Kültür Merkezi duruşma salonuna dönüştürüldü.


Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde hazırlanan iddianamenin 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından açılan davada, 42’si tutuklu, toplam 60 askeri şüpheli, 26 Aralık’ta yargılanmaya başlayacak. Aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da yer aldığı şüpheliler, Denizli Kongre ve Kültür Merkezinde mahkemeye dönüştürülen duruşma salonunda hakim karşısına çıkacak.
Şüpheliler, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" gibi suçlardan yargılanacak. İzmir Yüksek Güvenlikli Buca Cezaevi'nde bulunan tutuklular ve dava için geçici olarak Denizli'ye getirilecek askerler, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanıyor.

 

Kongre Merkezinin duruşma salonuna dönüştürülmesi için başlanan hazırlıklarda sona gelindi. Mahkeme heyeti ile sanık ve avukatların oturacağı koltuklar yerleştirilirken sesli ve görsel kayıtlar için elektronik sistemlerin de montajı tamamlandı.


Duruşmanın olacağı günlerde yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.