Denizli'de ilk çocuk derneği kuruldu

DENİZLİ 19.09.2019 - 10:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de ilk çocuk derneği kuruldu

Denizli’nin tek çocuk derneği olan “Acıpayam Çocuk Derneği”, Acıpayam’da kuruldu. ‘Akıl yaşta değil baştadır’ sloganı ile yola çıkan dernek, 18 yaşından büyük üye kabul etmiyor.   Acıpayam Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Oğuzhan Ateş (17), yaptığı açıklamada, derneğin, 15-17 yaş arasındaki 7 öğrenci tarafından, çocuklara ve gençlere yönelik projeler oluşturmak için kurulduğunu belirtti.   Oğuzhan Ateş, derneğin ilk hedefinin çocukları ve gençleri sosyal ve kültürel alanlarda geliştirmek. Dersler verip daha bilinçli daha iyi bir birey olmaları için çalışacakları bunun içinde okullar açılması ile birlikte özel derslerinin verileceğini belirtti. Ateş; “Öğrenci olduğumuz için sorunlarımız konusunda büyüklere göre daha yetkiliyiz. Herkese yol gösterici olmak için' Acıpayam Çocuk Derneğini’ açtık. Bu dernekte, işe gönülden sarılacak, zamanını, kendini verebilecek pozitif düşünce üretebilecek çocuklara ve gençlere yer vereceğiz” diye konuştu.     DERNEK SLOGANI: “AKIL YAŞTA DEĞİL, BAŞTADIR”
 Ateş, Acıpayam Çocuk Derneği'nin “Akıl yaşta değil, baştadır” sloganıyla hareket ettiğini belirterek, “Derneğe 18 yaşından büyükler üye olamaz” dedi. Derneğin tüzüğünün hazırlanmasında İl Sivil Toplum ve İlişkiler Müdürlüğünün, destek verdiğini belirten başkan Ateş, afiş ve medya tanıtımıyla her okuldan 2 öğrenciyi üye yapacaklarını, böylece derneğin faaliyet alanını genişleteceklerini ifade etti.   Ateş, dernek yönetim kurulu üyelerinin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret ederek çalışmaları için destek isteyeceğini ve derneğin yıllık aidatının 12 TL. olduğunu bildirdi. Kısa süre önce açılan derneğin şuan 54 üyeye ulaştığını belirtti.   Acıpayam Çocuk Derneği'nin toplantılar düzenleyerek neler yapabileceklerine dair projeler oluşturduklarını anlatan Ateş, Derneğin Yönetim Kurulu Üyelerini tanıttı.   “Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi 4. sınıf öğrencisi Oğuzhan Ateş (17), Başkan Yardımcısı Çamlık Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 3.sınıf öğrencisi Mert Cemil An, Dernek Saymanı Acıpayam Anadolu İmam Hatip lisesi 4.sınıf öğrencisi Osman Topcu, Sekreter ise Acıpayam Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Özdemir arkadaşımız. Yönetim kurulu üyeleri de Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşuyor” dedi.   TEKERLEKLİ SANDELYE HEDİYE EDİLDİ Başkan Oğuzhan Ateş, öte yandan kurulduktan sonra ilk yardım faaliyetlerinde Acıpayam Çocuk Derneği ve @pauimece olarak  “Bir engelli kardeşlerimiz için  ortak yürüttüğümüz tekerlekli sandalye kampanyamızdan bağış olarak topladığımız tekerlekli sandalyemizi Denizli’de yaşayan 9 yaşındaki kardeşimize teslim ettik. Bu kampanyada bize destek olan maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen duyarlı destekçilerimize teşekkürlerimizi sunarız. Bu mutluluk görülmeye değer” ifadelerine yer verdi.    

Denizli’nin tek çocuk derneği olan “Acıpayam Çocuk Derneği”, Acıpayam’da kuruldu. ‘Akıl yaşta değil baştadır’ sloganı ile yola çıkan dernek, 18 yaşından büyük üye kabul etmiyor.

 

Acıpayam Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Oğuzhan Ateş (17), yaptığı açıklamada, derneğin, 15-17 yaş arasındaki 7 öğrenci tarafından, çocuklara ve gençlere yönelik projeler oluşturmak için kurulduğunu belirtti.

 

Oğuzhan Ateş, derneğin ilk hedefinin çocukları ve gençleri sosyal ve kültürel alanlarda geliştirmek. Dersler verip daha bilinçli daha iyi bir birey olmaları için çalışacakları bunun içinde okullar açılması ile birlikte özel derslerinin verileceğini belirtti. Ateş; “Öğrenci olduğumuz için sorunlarımız konusunda büyüklere göre daha yetkiliyiz. Herkese yol gösterici olmak için' Acıpayam Çocuk Derneğini’ açtık. Bu dernekte, işe gönülden sarılacak, zamanını, kendini verebilecek pozitif düşünce üretebilecek çocuklara ve gençlere yer vereceğiz” diye konuştu.

 

 

DERNEK SLOGANI: “AKIL YAŞTA DEĞİL, BAŞTADIR”


Ateş, Acıpayam Çocuk Derneği'nin “Akıl yaşta değil, baştadır” sloganıyla hareket ettiğini belirterek, “Derneğe 18 yaşından büyükler üye olamaz” dedi. Derneğin tüzüğünün hazırlanmasında İl Sivil Toplum ve İlişkiler Müdürlüğünün, destek verdiğini belirten başkan Ateş, afiş ve medya tanıtımıyla her okuldan 2 öğrenciyi üye yapacaklarını, böylece derneğin faaliyet alanını genişleteceklerini ifade etti.

 

Ateş, dernek yönetim kurulu üyelerinin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret ederek çalışmaları için destek isteyeceğini ve derneğin yıllık aidatının 12 TL. olduğunu bildirdi. Kısa süre önce açılan derneğin şuan 54 üyeye ulaştığını belirtti.

 

Acıpayam Çocuk Derneği'nin toplantılar düzenleyerek neler yapabileceklerine dair projeler oluşturduklarını anlatan Ateş, Derneğin Yönetim Kurulu Üyelerini tanıttı.

 

“Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi 4. sınıf öğrencisi Oğuzhan Ateş (17), Başkan Yardımcısı Çamlık Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 3.sınıf öğrencisi Mert Cemil An, Dernek Saymanı Acıpayam Anadolu İmam Hatip lisesi 4.sınıf öğrencisi Osman Topcu, Sekreter ise Acıpayam Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Özdemir arkadaşımız. Yönetim kurulu üyeleri de Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşuyor” dedi.

 

TEKERLEKLİ SANDELYE HEDİYE EDİLDİ

Başkan Oğuzhan Ateş, öte yandan kurulduktan sonra ilk yardım faaliyetlerinde Acıpayam Çocuk Derneği ve @pauimece olarak  “Bir engelli kardeşlerimiz için  ortak yürüttüğümüz tekerlekli sandalye kampanyamızdan bağış olarak topladığımız tekerlekli sandalyemizi Denizli’de yaşayan 9 yaşındaki kardeşimize teslim ettik. Bu kampanyada bize destek olan maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen duyarlı destekçilerimize teşekkürlerimizi sunarız. Bu mutluluk görülmeye değer” ifadelerine yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.