Denizli'de işi girmek isteyen güvenlik görevlisi neye uğradığını şaşırdı

YAŞAM 14.06.2017 - 13:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de işi girmek isteyen güvenlik görevlisi neye uğradığını şaşırdı

Denizli'de bir fabrikada çalışmak için başvuruda bulunan Ahmet Er isimli güvenlik görevlisi iş sözleşmesini imzalamak için gittiği güvenlik şirketinde neye uğradığını şaşırdı. İşi bırakması veya çıkarılması durumunda üniforma ücretinin geri ödenmesi şartı ile karşı karşıya kaldı.

Denizli'de bir fabrikada çalışmak için başvuruda bulunan Ahmet Er isimli güvenlik görevlisi iş sözleşmesini imzalamak için gittiği güvenlik şirketinde neye uğradığını şaşırdı. İşi bırakması veya çıkarılması durumunda üniforma ücretinin geri ödenmesi şartı ile karşı karşıya kaldı.   Denizli'de bir okulda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 41 yaşındaki Ahmet Er, okulların tatil olması dolayısı ile bir fabrikada çalışmak için başvurdu. Fabrikadaki yetkililerle anlaşan Ahmet Er, gerekli prosedürler için özel güvenlik hizmetlerini sunan güvenlik şirketine yönlendirildi.   Okulda Özel Güvenlik Şefi olarak görev yaptığını belirten Ahmet Er, sömestre tatili nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Hayatını idama ettirmek için sosyal hakları mevcut olan bir fabrikada çalışmak için başvuruda bulundu. Fabrikadaki yetkililerden olumlu cevap alan Er, fabrikanın özel güvenlik biriminden sorumlu özel güvenlik şirketine yönlendirildi. Güvenlik şirketinden de olumlu cevap alan Ahmet Er, işe başlamak için hazırlaması gereken evrak listesini aldı.   Er, istenen evrakların hazırlığını yaparken alması gereken sağlık raporunun  güvenlik şirketinin belirlediği sağlık kurumundan alması gerektiği konusunda uyarıldığını belirtti. İşe başlamak için gereken evraklara 50-60 TL. gibi bir masrafı olduğunu belirten Er, iş sözleşmesi yapmak için gittiği güvenlik şirketinde şok yaşadı.   Güvenlik şirketi tarafından  bin 500 TL.'lik teminat senedi imzalatılmak istendiğini ve 6 ay içerisinde kendisi çıkar veya şirket tarafından çıkarılırsa 300 TL.'lik elbise ücretinin kesileceğini duyunca işe girmekten vaaz geçti.   Ahmet Er," İşe başlamak için başvurduğum güvenlik şirketi tarafından ilk başta bu mevzuatlardan bahsedilmediğini, ve işe giriş evraklarını hazırlamam için elime verilen listeyi hazırlarken harcadığım para miktarı küçük olsa da bu şekilde aldatılmanın üzüntüsü içerisindeyim. Güvenlik şirketlerinin bu tür hizmet alımlarında hizmet verdiği firmalardan üniforma ve teçhizat bedelinin alınmasına rağmen bizden bu tür bir talepte bulunması akıl alır gibi değil. Özel güvenlik görevlilerinin sürekli bu tür haksız uygulamalara maruz kaldığını ve bu haksız iş kanunu kuralının dayatılması  bizleri derinden etkilemiştir. Zorla dayatmacı bir iş verenin, baskı altına aldığı çalışanı taşeron işçi olarak hakları yenmek istenmektedir. Çoğu şirketler yaşa bakıp ayırım yapıyorlar. Birde yetmezmiş gibi teminat altına alıp senede imza attırıyorlar. Tecrübeye bakmayıp yaşı bahane eden firmalar da oluyor. Güvenlik sorunları taşerondan alınıp devlet kapsamında olmalı. Bu tür olayların önüne geçilmesi için yetkililerin bir çözüm bulmasını ümit ediyorum" dedi.
Denizli'de bir fabrikada çalışmak için başvuruda bulunan Ahmet Er isimli güvenlik görevlisi iş sözleşmesini imzalamak için gittiği güvenlik şirketinde neye uğradığını şaşırdı. İşi bırakması veya çıkarılması durumunda üniforma ücretinin geri ödenmesi şartı ile karşı karşıya kaldı.

Denizli'de bir fabrikada çalışmak için başvuruda bulunan Ahmet Er isimli güvenlik görevlisi iş sözleşmesini imzalamak için gittiği güvenlik şirketinde neye uğradığını şaşırdı. İşi bırakması veya çıkarılması durumunda üniforma ücretinin geri ödenmesi şartı ile karşı karşıya kaldı.

 

Denizli'de bir okulda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 41 yaşındaki Ahmet Er, okulların tatil olması dolayısı ile bir fabrikada çalışmak için başvurdu. Fabrikadaki yetkililerle anlaşan Ahmet Er, gerekli prosedürler için özel güvenlik hizmetlerini sunan güvenlik şirketine yönlendirildi.

 

Okulda Özel Güvenlik Şefi olarak görev yaptığını belirten Ahmet Er, sömestre tatili nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Hayatını idama ettirmek için sosyal hakları mevcut olan bir fabrikada çalışmak için başvuruda bulundu. Fabrikadaki yetkililerden olumlu cevap alan Er, fabrikanın özel güvenlik biriminden sorumlu özel güvenlik şirketine yönlendirildi. Güvenlik şirketinden de olumlu cevap alan Ahmet Er, işe başlamak için hazırlaması gereken evrak listesini aldı.

 

Er, istenen evrakların hazırlığını yaparken alması gereken sağlık raporunun  güvenlik şirketinin belirlediği sağlık kurumundan alması gerektiği konusunda uyarıldığını belirtti. İşe başlamak için gereken evraklara 50-60 TL. gibi bir masrafı olduğunu belirten Er, iş sözleşmesi yapmak için gittiği güvenlik şirketinde şok yaşadı.

 

Güvenlik şirketi tarafından  bin 500 TL.'lik teminat senedi imzalatılmak istendiğini ve 6 ay içerisinde kendisi çıkar veya şirket tarafından çıkarılırsa 300 TL.'lik elbise ücretinin kesileceğini duyunca işe girmekten vaaz geçti.

 

Ahmet Er," İşe başlamak için başvurduğum güvenlik şirketi tarafından ilk başta bu mevzuatlardan bahsedilmediğini, ve işe giriş evraklarını hazırlamam için elime verilen listeyi hazırlarken harcadığım para miktarı küçük olsa da bu şekilde aldatılmanın üzüntüsü içerisindeyim. Güvenlik şirketlerinin bu tür hizmet alımlarında hizmet verdiği firmalardan üniforma ve teçhizat bedelinin alınmasına rağmen bizden bu tür bir talepte bulunması akıl alır gibi değil. Özel güvenlik görevlilerinin sürekli bu tür haksız uygulamalara maruz kaldığını ve bu haksız iş kanunu kuralının dayatılması  bizleri derinden etkilemiştir. Zorla dayatmacı bir iş verenin, baskı altına aldığı çalışanı taşeron işçi olarak hakları yenmek istenmektedir. Çoğu şirketler yaşa bakıp ayırım yapıyorlar. Birde yetmezmiş gibi teminat altına alıp senede imza attırıyorlar. Tecrübeye bakmayıp yaşı bahane eden firmalar da oluyor. Güvenlik sorunları taşerondan alınıp devlet kapsamında olmalı. Bu tür olayların önüne geçilmesi için yetkililerin bir çözüm bulmasını ümit ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.