Denizli'de kamu binaları ve bankalara girişte HES kodu sorgulanacak

DENİZLİ 18.09.2020 - 08:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de kamu binaları ve bankalara girişte HES kodu sorgulanacak

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat ATİK başkanlığında COVİD-19 tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı. Toplantıda, kontrollü sosyal hayat döneminde festival, şenlik, konser vb. faaliyetler yasaklandı. Kamu binaları ve banka şubelerine girişte HES kodu sorgulaması yapılacak.   Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan kararlar kapsamında;   Koranavirüs salgınıyla mücadelenin tüm hızıyla devam ettiği kontrollü sosyal hayat döneminde, vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında toplu şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler olarak herhangi bir zorunluluk taşımayan, her türlü açık ve kapalı ortamlarda yapılması talep edilen festival, şenlik, konser vb. faaliyetlere izin verilmemesine,   İlimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bankalarda (özel bankalar dahil) çalışan personel ile hizmet almak veya ziyaret amacıyla başvuran tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu “Hayat Eve Sığar” (HES) uygulaması üzerinden HES kodu sorgulanarak binaya alınmasına ve şüpheli kişi tespit edildiğinde gerekli yerlere bildirilmesine,   Tüm Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerin yasaklanmasına,   Tüm kamu ve özel kurumlar dahil toplantıların yapılmamasına,  yapılması zorunlu toplantıların ise online yapılmasına,   Tütün Mamülleri ve Alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik kapsamında ilgili kurumdan açık alkollü içki satış belgesi alan gerçek ve tüzel kişilere ait turizm işletmeli de dahil olmak üzere tüm işyerlerinin saat 24.00 de günlük faaliyetlerini sonlandırmasına,   Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir.

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat ATİK başkanlığında COVİD-19 tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı. Toplantıda, kontrollü sosyal hayat döneminde festival, şenlik, konser vb. faaliyetler yasaklandı. Kamu binaları ve banka şubelerine girişte HES kodu sorgulaması yapılacak.

 

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan kararlar kapsamında;

 

Koranavirüs salgınıyla mücadelenin tüm hızıyla devam ettiği kontrollü sosyal hayat döneminde, vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında toplu şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler olarak herhangi bir zorunluluk taşımayan, her türlü açık ve kapalı ortamlarda yapılması talep edilen festival, şenlik, konser vb. faaliyetlere izin verilmemesine,

 

İlimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bankalarda (özel bankalar dahil) çalışan personel ile hizmet almak veya ziyaret amacıyla başvuran tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu “Hayat Eve Sığar” (HES) uygulaması üzerinden HES kodu sorgulanarak binaya alınmasına ve şüpheli kişi tespit edildiğinde gerekli yerlere bildirilmesine,

 

Tüm Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerin yasaklanmasına,

 

Tüm kamu ve özel kurumlar dahil toplantıların yapılmamasına,  yapılması zorunlu toplantıların ise online yapılmasına,

 

Tütün Mamülleri ve Alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik kapsamında ilgili kurumdan açık alkollü içki satış belgesi alan gerçek ve tüzel kişilere ait turizm işletmeli de dahil olmak üzere tüm işyerlerinin saat 24.00 de günlük faaliyetlerini sonlandırmasına,

 

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.